19.2 C
Chișinău
sâmbătă, aprilie 27, 2024

Elevii din Moldova sunt invitați să participe la competiția internațională „World Scholar’s Cup” 2024!

Etapa regională a competiției internaționale „World Scholar’s Cup” se va desfășura în curând la Chișinău, astfel că toți elevii din Moldova sunt invitați să se înregistreze pentru a-și putea demonstra competențele la cele 4 probe. Școala Internațională Heritage găzduiește pentru a patra oară acest concurs și îi așteaptă pe doritorii care vorbesc limba engleză, au abilități de a lucra în echipă, au gândire critică, sunt ageri și plini de creativitate să participe.

Competiția va avea loc în data de 30 martie 2024, toate școlile din țară fiind binevenite să înscrie mai multe echipe formate din câte 3 elevi fiecare, în cele trei categorii de vârstă: 8-10 ani, 10-13 ani, 14+ ani. Pe lângă o experiență foarte valoroasă, toți participanții vor primi și câte o alpaca de pluș, care reprezintă simbolul concursului.

Tatiana Popa, directoare adjunctă pentru educație, Școala Internațională Heritage: „World Scholar’s Cup este platforma perfectă pentru tinerii noștri cetățeni globali unde să-și arate talentele la dezbateri, la scriere creativă, dar și abilitățile de lucru în echipă la fiecare dintre probele concursului. Această competiție globală le permite să se manifeste, studiind teme din diverse domenii și demonstrând mai apoi agerimea minții, mai ales sub presiunea timpului limitat. O oportunitate de a descoperi culturi și de a-și face prieteni din toate școlile Moldovei, dar și de pe toate continentele. Este foarte important pentru elevi să se expună și să iasă din zona de confort, deoarece este o experiență de neuitat și capătă deprinderi de colaborare atât de necesare pentru viață. Acesta este un concurs modern și interesant, care îi face să crească intelectual și cultural!”

„World Scholar’s Cup” se va desfășura în limba engleză, iar subiectul acestei ediții este „Reimagining the Present”, cuprinzând următoarele probe: dezbateri în echipă, scriere în echipă, test de cunoștințe generale și evenimentul principal – „Scholar’s Bowl”. Finaliștii care se vor califica pentru Runda Globală, vor putea concura cu reprezentanții altor țări la etapa finală a competiției din 12-17 iulie la Stockholm, Suedia.

Echipele formate din câte 3 elevi se pot înscrie până pe 7 martie accesând butonul „registration form” de pe acest link: https://www.scholarscup.org/calendar/1331-chisinau-round/.

„World Scholar’s Cup” se desfășoară anual în peste 50 de țări (cu excepția perioadei pandemice, când concursul a fost suspendat). În Republica Moldova celebra competiție a fost găzduită în anii 2018, 2019 și 2023 de Școala Internațională Heritage, singura Școală Cambridge din Moldova, întrunind sute de elevi și profesori din numeroase școli din țară. Câștigătorii rundelor de la Chișinău au participat ulterior la Rundele Globale, de unde au revenit cu medalii de aur și argint.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente