15.5 C
Chișinău
sâmbătă, aprilie 27, 2024

Lansare de carte „REPERE METODOLOGICE PENTRU VOCALIȘTI. PREGĂTIREA FIZICĂ PROFESIONAL-APLICATIVĂ ȘI TRAINING MINTAL. GHID METODIC”, autor Adela Blîndu

Biblioteca Națională a Republicii Moldova, în parteneriat cu Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, organizează în cadrul Salonului muzical, lansarea Ghidului metodic Repere metodologice pentru vocaliști. Pregătirea Fizică Profesional-Aplicativă și Training Mintal, autor Adela Blîndu.

Participă: Tatiana BEREZOVICOVA, dr. în studiul artelor, prof. universitar AMTAP, Maestru în Artă; Marina VALUEVA magistru în psihologie, asistent universitar, Șefa Secției Formare Continuă, Validare și Ghidare în Carieră AMTAP; Marina SOROCEANU, medic de categorie superioară, ORL Foniatru.

Moderator: Adela BLÎNDU, dr. în științe ale educației, lector universitar AMTAP, Om Emerit.

Ghidul Repere metodologice pentru vocaliști. Pregătirea Fizică Profesional-Aplicativă și Training Mintal, autor Adela Blîndu, reprezintă un compartiment esențial al disciplinei Canto și are o importanță majoră în procesul de pregătire a unui cântăreț, specialist de o calificare înaltă în domeniul muzicii ușoare și jazz. Motivația acestui ghid este elaborarea recomandărilor practice pentru implementarea în programul de studiu la disciplina de specialitate.

În cadrul lansării se va desfășura un Master class pe baza ghidului metodologic, unde v-a fi demonstrat și argumentat exercițiilor din capitolul XI – Conținuturi de mijloace PFPA – ce reprezintă un complex de exerciții: gimnastica de dimineață, exerciții pentru o postură corectă, exerciții respiratorii, exerciții de încălzire a aparatului fonoarticulator și a mușchilor feții, exerciții de încălzire și dezvoltare a mușchilor implicați în fonație, exerciții de respirație, exerciții de mindfulness, exerciții pentru menținerea unei posturi corecte, exerciții și metode de recuperare după spectacol.

Evenimentul va avea loc la 18 martie 2024, ora 11:00, Sala de conferințe „Alexe Rău”, blocul central, Biblioteca Națională a Republicii Moldova (str. 31 August 1989, nr. 78 „A”).

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente