17.2 C
Chișinău
luni, septembrie 16, 2024

Oportunități de dezvoltare, networking, artiști locali talentați și multă distracție! Ce evenimente Cu și Pentru tineri să nu ratezi pe 16 și 17 august 2024

Pe 16 și 17 august 2024, tinerii din Moldova sunt în centrul atenției!  Dacă vrei să explorezi noi oportunități, să te implici în discuții despre rolul tinerilor în societate și să te bucuri de muzică bună și distracție, alături de prieteni și cei mai talentați artiști locali, ești invitat la Conferința Internațională a Tinerilor și FestiValul Tineretului. Evenimentele sunt organizate de Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova, în contextul Zilei Internaționale a Tineretului, celebrată anual pe 12 august. Și cel mai tare – accesul este gratuit. 

Conferința Internațională a Tinerilor – vineri, 16 august

Pe 16 august, începând cu ora 09:00, vino la Digital Park, să explorezi potențialul incredibil al tinerilor și impactul lor în dezvoltarea societății. În cadrul conferinței, vei avea ocazia să interacționezi cu tineri activiști din țări precum Danemarca, Suedia, Germania, Belarus, Ucraina, România și Armenia, dar și cu reprezentanți ai structurilor de stat și ai organizațiilor internaționale. Subiectele de discuție vor acoperi o gamă largă de teme esențiale, de la democrație și securitate, la oportunități de dezvoltare și educație, oferindu-ți o platformă de dezbateri și schimb de idei și ocazia de a-ți exprima opiniile, de a învăța din experiențele altor țări și de a contribui la discuții relevante pentru viitorul tinerilor din Moldova și nu numai.

FestiValul Tineretului 2024 – sâmbătă, 17 august 

Pe 17 august, celebrarea tinerilor continuă, iar centrul capitalei se transformă în cartierul tinerilor – începând cu ora 15:00, Scuarul Veronica Micle – Vlaicu Pârcălab va prinde valul oportunităților, creativității și noilor conexiuni. FestiValul Tineretului 2024, aflat la cea de-a șasea ediție, promite să aducă câte ceva pentru fiecare vizitator: de la divertisment și explorarea parcursului profesional, la manifestarea talentului prin diverse forme de expresie și discuții despre democrație.

La festival, vei putea vizita patru zone cu tematici diferite: 

  • Zona 1 – Democrație, spațiu dedicat implicării civice și politice în comunitate, unde vei putea discuta despre drepturile și responsabilitățile cetățenești, funcționarea democrației și participarea tinerilor în procesul democratic.
  • Zona 2 – Educație Non-formală, unde vei găsiateliere și sesiuni interactive axate pe educația alternativă și dezvoltarea abilităților practice, creative și sociale ale tinerilor.
  • Zona 3 – Artă și Cultură, unde vizitatorii vor găsi expoziții și demonstrații artistice, iar artiștii independenți vor avea ocazia să-și prezinte lucrările și abilitățile, printr-o varietate de forme de expresie, cum ar fi pictura, sculptura, muzica, teatrul și dansul.
  • Zona 4 – Educație & Oportunități Economice, dedicată informării și ghidării tinerilor în alegerea unui parcurs educațional și profesional.

Seara de 17 august va culmina cu un concert susținut de artiștii locali: Școala de muzică „DreamGuitar”, Angels Band, Softcore Band, TATUNI, și se va încheia pe ritmurile muzicii mixate de DJ.

Evenimentele, organizate de Consiliul Național al Tineretului din Moldova, sunt platforma perfectă pentru dezvoltarea personală și profesională, pentru explorarea oportunităților și pentru consolidarea comunității tinerilor din Moldova. Fie că ești interesat de dezbateri și discuții constructive, sau că vrei să te relaxezi, să petreci timp de calitate cu prietenii și să te bucuri de muzică bună, acest weekend îți oferă tot ce ai nevoie. Accesul la evenimente este gratuit, așa că tot ce trebuie să faci este să-ți iei prietenii cu tine și să profitați din plin de această experiență.

Festivalul Tineretului, ediția VI este organizat de Consiliul Național al Tineretului din Moldova, în parteneriat cu A.O. STUDEM Partener General al Festivalului: Sandra. Parteneri Starnet și Digital Park. Acesta beneficiază de sprijinul Ministerul Educației și Cercetării, Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Programelor și Activităților de Tineret, Consiliului Danez pentru Tineret, Agenției Norvegiene pentru Cooperare și Dezvoltare, UNICEF Moldova, UNDP Moldova, USAID, Suedia și Marea Britanie, Guvernului Elveției, UNFPA Moldova, Uniunii Europene, Guvernului Republicii Federale Germania, UN Women Moldova și Fondul Femeilor pentru Pace și Asistență Umanitară (WPHF).

Partenerii media ai evenimentelor: Agora.md, Diez.md, Locals.md, Newsmaker.md, Zugo.md

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,730AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente