2.2 C
Chișinău
vineri, octombrie 18, 2024

Vernisarea expoziției „Ești floare de dor, Basarabie, Ești lacrima neamului meu” – Dumitru Matcovschi, 85 de ani de la naștere

Muzeul Național al Literaturii Române anunță vernisarea expoziției dedicate celebrării a 85 de ani de la nașterea scriitorului Dumitru Matcovschi, personalitate emblematică a literaturii și culturii basarabene.

Expoziția, intitulată sugestiv „Ești floare de dor, Basarabie, Ești lacrima neamului meu”, aduce în prim-plan viața și opera lui Dumitru Matcovschi printr-o serie de cărți, manuscrise, documente, fotografii și lucrări de artă plastică ce reflectă moștenirea sa culturală și literară.

Evenimentul va avea loc joi, 17 octombrie 2024, la ora 16:00, în Sala Verde a Muzeului Național al Literaturii Române, situat pe strada Alexei Mateevici, nr. 79.

La eveniment vor participa scriitori, editori, profesori și oameni de cultură, care vor aduce omagii acestui mare creator de poezie, proză și dramaturgie, care a lăsat o amprentă de neșters asupra identității naționale și culturale a Basarabiei.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,740AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente