2.7 C
Chișinău
marți, martie 19, 2024

Stela Botez: Etnoromanul „Fata cu cobza” – o poveste de dragoste gustoasă

Stela Botez, numită și Fata cu cobza este cunoscută în spațiul nostru drept o promotoare a cântecului folcloric, a tradițiilor, dar puțini știu că „chemările ei au fost din diverse domenii, nu doar muzică, actoria – la un moment dat, cât și scrisul”. Cum a ajuns să scrie un etnoroman, primul de acest gen din țara noastră, care este povestea din spatele cărții și ce vor descoperi între coperțile Fata cu cobza, ne povestește în interviul oferit pentru stiripozitive.eu.

„Fata cu cobza este proiectul în care depune suflet total Stela Botez, artista care are mai multe idei. Pe parcursul anilor de activitate mi-am propus să dezvolt aceste idei și să scot din sufletul meu tot ce e mai frumos. Se pare că aceste chemări ale mele au fost din diverse domenii, nu doar muzica, cât și actorie la un moment dat și scris. Scriind pe blogul meu stelabotez.com, având și un blog prin care păstram și promovam activitatea artistică a interpreților de muzică populară și a tot ce se cheamă tradițional, blogul numindu-se Fiipopular.com. Mi-am dat seama că scrisul este o pasiune acerbă pentru mine și trebuie să fac ceva cu asta. „Fata cu cobza” etnoroman este un proiect pe care eu l-am gândit un an în urmă, atunci când aveam destule cunoștințe, material etnografic și etnologic despre zona de Sud a Moldovei și Codrii Tigheciului, cei care se întindeau, pe timpuri, pe spațiile raioanelor Leova, Cantemir, Cahul și de cealaltă parte a Prutului, Vaslui și Galați. Această zonă mă reprezintă ca și artist, așa m-am gândit  că aceste cunoștințe pe care le am despre zona mea folclorică merită să fie aduse în fața publicului într-o manieră frumoasă, astfel ca publicul să fie atras de o poveste de dragoste interesantă, să cunoască și ceva date istorice, științifice. Așa s-a născut Etnoromanul Fata cu cobza”, ne povestește Stela Botez, autoarea primului etnoroman. 

Vedeți interviul integral pentru a descoperi mai multe detalii despre „Fata cu cobza”.

Etnoromanul „Fata cu cobza” va fi lansat pe 24 februarie, ora 17:30, în incinta Teatrului Poetic Alexei Mateevici, str. Alexei Șciusev 93. 

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente