2.7 C
Chișinău
marți, martie 19, 2024

Radu Raicu, tânărul pentru care poezia este viață

Radu Raicu este un tânăr care vrea să inspire prin propria istorie de viață, acesta suferă de dizabilitate locomotorie, dar acest lucru nu este un impediment pentru el, ci o doză de motivație pentru a face lucruri utile în viață. Lucrează la publicarea primei sale cărți de versuri „Sentimente și emoții”, iar pe lângă această pasiune este și student la drept.

Pasiunea pentru poezie

„Talentul de a scrie l-am descoperit cu șapte ani în urmă, am avut mai multe intervenții chirurgicale și stând pe patul de spital, am realizat că pot să fiu util în viață cu ceva – creativitate, ceva pentru a motiva oamenii să trăiască. Deoarece, sunt mulți oameni triști în lume și am zis că e păcat ca talentul meu să fie îngropat”, spune tânărul.

O poezie bună

„Toate poeziile sunt bune, dar mai ales cele care emană emoții pozitive, acestea sunt foarte binevenite pentru orice cititor, deoarece inspiră încredere, continuitate și speranță pentru ziua de mâine. Știind că sunt oameni cu probleme mai mari, care nu au anumite posibilități și totuși își trăiesc viața, rămâi inspirat. Scopul poeziilor mele este să inspir și alte persoane să își trăiască fericiți viața”, afirmă Radu Raicu.

Inspirația

„Mă inspiră lumea din jur, natura, calitățile oamenilor. Am avut cazuri când am scris în timp ce nu aveam cea mai bună stare, alteori scriu când sunt vesel și pozitiv – eu mă bucur de orice moment din viața mea. Atunci când îmi vine în minte o idee o scriu pe foaie și ulterior o dezvolt. Atunci când scrii o poezie nu este important doar talentul, dar și creativitatea”, povestește tânărul.

Valoarea rimei

„Rima are o valoare mare într-o poezie, deoarece redă acea nuanță și îi oferă omului motivația de a citi în continuare. Dacă poezia nu are rimă, cititorului nu îi este atât de interesantă”, afirmă poetul.

Dreptul și arta

„Nu există domeniu care să nu se intersecteze cu arta, dreptul se include în profilul uman, ceea ce ține de literatură, poezie, artă, de asemenea este în acest stil. Aceste domenii se intersectează involuntar”, povestește Radu.

„Sentimente și emoții”

„Cartea de versuri pe care vreau să o public se numește „Sentimente și emoții”. M-am gândit la acest titlu, deoarece orice persoană în viața de zi cu zi trăiește diferite emoții și sentimente. Cineva m-a întrebat dacă aceste două cuvinte nu au aceleași înțelesuri și i-am răspuns că nu. Sentimentele sunt trăite atunci când ai anumite bucurii, întâmplări deosebite, însă emoțiile sunt cele pe care le trăim pe moment. Sentimentele sunt pe o durată mai lungă, de exemplu atunci când iubești pe cineva o faci pentru mai mult timp, nu doar pe moment”, concluzionează poetul.

Zâna

Tu ești frumoasă zână,

A lumii ești crăiasă,

Și visul va fi o realitate,

Să fii tu o mireasă.

Când vei avea alături

Un mire elegant,

Ce îți va fi mereu,

La bine și la greu.

El o să te susțină,

Și veți avea copii,

O să fii mândră tare,

Și o să te mângâi.

Și-o să-ți aduci aminte,

De ce ți-am zis și eu,

Că nu vor fi cuvinte,

Ce-or dăinui mereu.

Autor: Radu Raicu

Dacă vrei să-l ajuți pe Radu Raicu să-și publice prima carte de versuri, cu denumirea „Sentimente și emoții”, o poți face la acest link.

Zinaida Erhan
Zinaida Erhan
Zinaida este cea mai tânără membră a echipei Știri Pozitive. Îi place să învețe lucruri noi, să facă poze și să meargă la interviuri. Dacă ar putea, ar face câte un stand-up pentru fiecare reportaj.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente