34.4 C
Chișinău
vineri, iulie 19, 2024

„Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”: comunitățile Bravicea, Hârbovăț, Bucovăț au beneficiat de o consultație on-line privind crearea și administrarea paginilor web

Reprezentanți ai Administrației Publice Locale din Bravicea, raionul Călărași, și ai Asociației Obștești „Părinții în sprijinul învățământului” din Bravicea și Asociației Obștești „Pro Dezvoltare” din Hârbovăț, precum și reprezentanți ai Administrației Publice Locale din Bucovăț, raionul Strășeni, și Hârbovăț, r-nul Anenii Noi au participat, la 9 septembrie 2020, la o consultație on-line, organizată în cadrul proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”.

Proiectul „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală” este implementat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis”, în cadrul Programului de grant „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer (KAS), și contribuie la consolidarea dezvoltării locale prin activități de consultanță, instruire și capacitare a comunităților din raioanele Anenii Noi, Călărași și Strășeni.

În debutul evenimentului on-line axat pe crearea și administrarea unor pagini web ale comunităților locale, Președinta Asociației „Institutum Virtutes Civilis”, Liliana Palihovici, a împărtășit cu participanții la teleconferință atât scopul evenimentului și al proiectului, cât și faptul că activitățile proiectului se bazează pe nevoile de dezvoltare și transparență ale comunităților.

„Împreună cu partenerii noștri, depunem eforturi pentru a crea și  face disponibile instrumente de transparență de care să beneficieze oamenii din localitatea dumneavoastră. Astfel veți putea comunica cu ei direct, iar cetățenii vor simți că sunt parte a tuturor deciziilor. Ne dorim ca să dezvoltați împreună cu experții noștri niște pagini web calitative, cu informații relevante pentru locuitor, accesate și apreciate de către cetățeni”, a afirmat Liliana Palihovici.

„Bineînțeles că sunt multe instrumente de informare a cetățenilor și de interacțiune directă cu ei, dar unul dintre cele mai eficiente acum este pagina web a comunității”, au remarcat participanții la consultația on-line.

Subiectele discutate în cadrul instruirii s-au referit la administrarea paginii web a localității – cum trebuie să fie creată și gestionată o pagină web, cum se plasează informația și cum se verifică și alte procedee tehnice.

„Vă încurajăm să colectați informație cât mai valoroasă și mai relevantă pentru toți locuitorii comunităților dumneavoastră și și să o plasați pe pagina web, astfel încât să puteți mobiliza cetățenii în inițiative de dezvoltare comunitară, dând dovadă de transparență în adoptarea tuturor deciziilor”, a fost una dintre concluziile acestei instruiri, organizată, în cadrul Programului de grant „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”.

Articolul a fost realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

#dezvoltmd, #EuropeanUnion, #CivilSociety

Zinaida Erhan
Zinaida Erhan
Zinaida este cea mai tânără membră a echipei Știri Pozitive. Îi place să învețe lucruri noi, să facă poze și să meargă la interviuri. Dacă ar putea, ar face câte un stand-up pentru fiecare reportaj.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,740AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente