13.2 C
Chișinău
sâmbătă, aprilie 20, 2024

(VIDEO) Gala finală a tinerilor antreprenori din orașul Orhei

În urmă cu doi ani, echipa Fondului de Antreprenoriat pentru Tineri Orhei, a dat startul unui Program Raional de Instruire, Grantare și Mentoring. După doi ani de la implementarea proiectului, echipa fondului a organizat un eveniment final pentru tinerii antreprenori.

„Acest eveniment a marcat doi ani de muncă frumoasă. O echipă și-a dorit ca să dezvolte un program de Instruire, Grantare și Mentoring, dedicat tinerilor din raionul Orhei. Echipa Fondului de Antreprenoriat pentru Tineri Orhei, tineri admirabili care nu lasă să treacă tinerețea în zadar, dar se gândesc să creeze oportunități și asta mi se pare foarte frumos”, afirmă Corina Erhan, coordonatoare a Fondului de Antreprenoriat pentru Tineri Orhei. 

Mai mulți tineri voluntari au fost instruiți în domeniul antreprenoriatului pentru a administra un Program Raional de Instruire, Grantare și Mentoring.

 „Astăzi suntem la etapa finală a acestui proiect, când sărbătorim succesul fiecăruia dintre noi, atât al membrilor echipei, cât și cel al grantistelor și celor implicați în procesul de implementare și desfășurare a proiectului”, povestește Daniela Goncear, membră a Fondului de Antreprenoriat pentru Tineri Orhei.

„Acest eveniment este unul foarte frumos, care mi-a dăruit o doză de energie și motivație privind grantistele care și-au dezvoltat ideile lor”, spune Marilena Livițchi, membră a Fondului de Antreprenoriat pentru Tineri Orhei.

Mai multe tinere antreprenoare și-au dezvoltat afacerea participând la Programul raional „Fondul de Antreprenoriat pentru Tineri Orhei”, un program al Fundației Est-Europene care susține tinerii antreprenori.

Reprezentanta Fundației Est-Europene, Ana Ciurac, afirmă: „Scopul Fundației Est-Europene este să susțină cetățenii, oamenii simpli din localitățile Moldovei pentru a-și dezvolta capacitățile și comunitatea la nivel local și pentru a-și crea o bunăstare în familie”.

Veronica Negruță este fondatoarea primului cabinet de logopedie din orașul Orhei – „LOGOPICI”. „Astăzi, aflându-mă la Gala Fondului de Antreprenoriat pentru Tineri Orhei, sunt recunoscătoare multor persoane, începând cu familia mea care a crezut în mine și m-a susținut, de asemenea echipei fondului, pentru că sunt oameni buni la suflet, care au crezut în noi și ne-au încurajat. Nu în ultimul rând, mulțumesc și Fundației Est-Europene pentru suport”, Veronica Negruță.

Veronica Bajan, antreprenoarea care și-a dezvoltat o afacerea cu iepuri de prăsilă: „Vreau să mulțumesc tuturor colaboratorilor Fondului de Antreprenoriat pentru Tineri Orhei, cât și Fundației Est-Europene pentru sprijinul acordat, cel financiar care a fost o piatră de temelie la afacerea noastră. Este un suport considerabil, important mai ales în perioada actuală, dar noi nu lăsăm mâinile în jos și continuăm să muncim”.

„Vreau să mulțumesc Fondului de Antreprenoriat pentru Tineri Orhei pentru susținerea acordată, atât cea financiară, cât și cursurile despre dezvoltarea afacerii, care ne-au ajutat să ne dezvoltăm”, spune Olesea Globa, tânăra antreprenoare care și-a dezvoltat afacerea „ENERSAN FAMILY”.

Marina Costin, fondatoarea cabinetului stomatologic „FamilySmile”:„Sunt profund recunoscătoare și aduc sincere mulțumiri, atât Fondului de Antreprenoriat pentru Tineri Orhei, cât și Fundației Est-Europene. Acest program de dezvoltare antreprenorială a fost ceva măreț pentru noi, cât și sprijinul financiar acordat, care ne-a pus bazele dezvoltării unei întreprinderi și dezvoltării noastre ca om”.

Maria Șatravca, fondatoarea atelierului „Casa Maria”: „Sunt extreme de recunoscătoare Fundației Est-Europene, Fondului de Antreprenoriat pentru Tineri, Centrului de Suport în Afaceri pentru că organizează astfel de proiecte, în unul dintre care am participat și eu. Vreau să mulțumesc pentru oportunitatea de a participa și de a câștiga”.

Cristina Lozan, fotografa care și-a dezvoltat afacerea cu suportul grantului obținut în cadrul Programului raional „Fondul de Antreprenoriat pentru Tineri Orhei”: „Astăzi ne aflăm la un eveniment foarte important pentru noi, grantistele și mă bucur că ne-am întâlnit și că putem să ne împărtășim emoțiile și experiența proprie”.

 „Fondul de Antreprenoriat pentru Tineri Orhei” este un proiect implementat de Asociația Obștească „Agenția de Dezvoltare Rurală Centru” din Orhei, finanțat de Uniunea Europeană, cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene.

Reporteră: Zinaida Capațina

Imagini: Alex Gurduza

Zinaida Erhan
Zinaida Erhan
Zinaida este cea mai tânără membră a echipei Știri Pozitive. Îi place să învețe lucruri noi, să facă poze și să meargă la interviuri. Dacă ar putea, ar face câte un stand-up pentru fiecare reportaj.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente