18.3 C
Chișinău
sâmbătă, iulie 27, 2024

TOMM REVIEWS: Supcultura – un nou proiect marca Gastrobar

Tomm Blănaru postează pe blogul „TOMM REVIEWS” diferite recenzii a mai multor localuri din Republica Moldova, și nu doar, de asemenea împărtășește cu cititorii săi și propriile încercări culinare. În acest material, puteți să citiți recenzia lui Tomm despre „Supcultura”.

Afară se face tot mai frig, iar multe localuri din Chișinău încep să-și închidă terasele. Așa a procedat și GastroVeranda, care și-a schimbat formatul de activitate. Acum pe teritoriul verandei veți găsi un food-truck cochet, de culoare roșie, la care veți putea servi multe delicii din bucătăria asiatică.

La loc de cinste în noul meniu sunt supele: supă vietnameză Pho Bo și cea thailandeză Tom Yum. De aici se trage și denumirea conceptului SUPCULTURA. Este al doilea food-truck din familia Gastrobarului, primul aflându-se în incinta Artcorului.

Câteva poziții din meniul nou: Pah Thai – tăiței de orez cu tofu și legume (72 MDL) Aripioare de pui Asia (85 MDL) Salată chinezească de castraveți zdrobiți” și chuka (49 MDL) Varză Kimchi (30 MDL).

O noutate superbă este revenirea în meniu a celor două gogoașe, pe care le-am gustat la deschiderea food truck-ului de la Artcor: Tbilisi Donut cu carne tocată, ierburi (este servit cu bulion fierbinte de pui) și Tbilisi Donut cu cremă.

Acum să trecem la degustare. Să vedem cu ce ne-a suprins chef-ul Vitalie Vitalii Voroncihin de această dată.

Pho Bo (99 MDL) – este o supă vietnameză, cu tăiței din orez și carne de vițel, ierburi și condimente. Mulți vietnamezi mănâncă Pho la micul dejun, când muncitorii se adună dimineața devreme pentru a se hrăni, înainte de ora de vârf. Pe măsuțele din preajma food-truckului veți găsi un borcănaș cu un amestec pe cât de simplu, pe atât de gustos: ardei iuți, usturoi și ulei de măsline. Am adăugat o linguriță din acest amestec în supă, pentru ao face puțin mai picantă, cum imi place mie, dar și fără acest accent, supa Pho Bo este un must try dacă ajungeți la GastroVeranda.

Tom Yum (99 MDL) – Dacă Pho Bo este considerată regina supelor vietnameze, atunci Tom Yum deține titlul de regină a tuturor supelor în arealul Asiei. Este o supă ce îmbină un întreg buchet de gusturi, plin de viață, care alintă și stimulează toate gusturile: iute, aromat-acrișoară de la tulpina de lemongrass, sucul de lime, frunzele de kaffir lime și galangal, puțin dulce, cremoasă în varianta cu lapte de cocos, aromată de coriandrul verde. Această supă picantă cu creveți, cu siguranță, vă va încălzi în zilele răcoroase de toamnă și iarnă la terasa Gastroveranda. Și în această supă am simțit nevoia să adaug puțin ulei condimentat.

Vinete în stil Sichuan cu orez și salată proaspătă (65 MDL) O gustare bună pentru toți vegetarienii care vor veni aici. Avem o vânătă mega delicioasă, cu orez Jasmin, presurat cu susan alb și negru. Orezul Jasmin este un sortiment de orez cu bobul lung, de calitate superioara si se cultiva in partea de est a Asiei. Vânăta – bomba.

Pad Thai – tăiței de orez cu pui și creveți în sos de tamarind (95 MDL) Nu am mai mâncat așa ceva până acum. O combinație superbă între creveți și pui, tăiței de orez, ierburi și condimente. A fost pe placul meu. Recomand tuturor cu mare încredere.

La Gastro Veranda puteți veni pur și simplu la un pahar de gluhwein (vin fiert) – 45 MDL.

Vă recomand să veniți aici și să vă delectați cu deliciile asiatice din food truck-ul Supcultura.

**********

Textul îi aparține lui Tomm Blănaru, food blogerul care postează recenzii despre mai multe localuri din Republica Moldova, și nu numai. Tomm spune că nu se poziționează ca un expert culinar sau un critic de restaurante: „Sunt un simplu oaspete al restaurantelor, la fel, ca și toți cititorii mei, care sunt niște persoane în căutare continuă de noi senzații gustative! Sper că experiențele pe care le am în diverse localuri vor prinde bine și altor oameni cărora le place să mănânce gustos și să descopere locuri noi”, spune Tomm pe blogul său – TOMM REVIEWS.

Zinaida Capațina

Zinaida Erhan
Zinaida Erhan
Zinaida este cea mai tânără membră a echipei Știri Pozitive. Îi place să învețe lucruri noi, să facă poze și să meargă la interviuri. Dacă ar putea, ar face câte un stand-up pentru fiecare reportaj.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,740AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente