13.2 C
Chișinău
sâmbătă, aprilie 20, 2024

TOMM REVIEWS: Plăcinte.md – am retrăit gustul copilăriei

Tomm Blănaru postează pe blogul „TOMM REVIEWS” diferite recenzii a mai multor localuri din Republica Moldova, și nu doar, de asemenea împărtășește cu cititorii săi și propriile încercări culinare. În acest material, puteți să citiți recenzia lui Tomm despre „Plăcinte.md”.

Era vineri, o zi ploioasă și mohorâtă de toamnă. Weekendul se anunța și el a fi unul rece și ploios. Nu aveam chef nici să gătesc, nici să ies în oraș pentru a lua masa undeva. Scroll-uind prin news feed-ul de pe Facebook, am dat de publicitatea celor de la Plăcinte.md. Astfel, mi-am asigurat o masă copioasă pentru ziua de sâmbătă. Căci, atenție (!) comanda de plăcinte se face preventiv, cu o zi înainte de a fi livrate. Comenzile se preiau între 08:00 – 23:00 pe parcursul întregii săptămâni.

Guleati tak guleati! Am comandat ambele tipuri de plăcinte din meniul producătorului: învârtite și melci. La capitolul umpluturi, varietatea este mult mai mare: brânză de vaci, brânză cu verdeață, carne, varză, cartofi, vișine, mere și dovleac. Eu am vrut din toate, mai puțin cele cu varză și cartofi, pe care nu prea le-am îndrăgit din copilărie.

Plăcintele au fost aduse în cutii branduite, pe fiecare cutie era scris ce fel de plăcinte se află în interior. Un alt aspect de apreciat a fost acela că plăcintele au ajuns fierbinți, de parcă au fost scoase acum din cuptor, ceea ce este foarte important pentru mine. Urăsc când mâncarea de la livrare se aduce rece și trebuie să o pui în cuptor pentru a o încălzi din nou.

Plăcintele comandate au fost exact ca și cele pe care obișnuia să le facă bunica mea, pe vremea când copilăream la Bălți. Plăcintele bunicii era mâncarea mea preferată: acel gust și miros care va rămâne pentru totdeauna în memorie al plăcintelor fierbinți tocmai scoase din cuptor. Ce amintiri frumoase!

Vedeți mai jos lista de prețuri și gramajul indicat pe placinte.md Plăcinte cu brânză (0,55 kg, 4 felii) – 55 MDL Plăcinte cu brânză și verdeață (0,55 kg, 4 felii) – 60 MDL Plăcinte cu carne (0,55 kg, 4 felii) – 65 MDL Plăcinte cu vișine (0,55 kg, 4 felii) – 65 MDL Plăcintă melc cu bostan (350 gr) – 30 MDL Plăcintă melc cu mere (350 gr.) – 30 MDL

Este o alegere perfectă și pentru lucrătorii din oficiu, care cu siguranță deja au obosit de kebaburi, pizza și alt fast-food. Plăcinte fierbinți și delicioase ca la mama acasă – oare cine poate refuza așa ceva?

Cred că plăcintăria faimoasă de pe Dosoftei 53 are un concurent pe măsură. Baftă echipei de la www.plăcinte.md și sper să păstreze în timp calitatea.

P:S – Era cât pe ce să uit să vă spun că la www.plăcinte.md găsiți și câteva feluri de compot home-made: de vișine, de coarne roșii și galbene, dar și din gutui. 1 litru – 30 de lei. Recomand.

**********

Textul îi aparține lui Tomm Blănaru, food blogerul care postează recenzii despre mai multe localuri din Republica Moldova, și nu numai. Tomm spune că nu se poziționează ca un expert culinar sau un critic de restaurante: „Sunt un simplu oaspete al restaurantelor, la fel, ca și toți cititorii mei, care sunt niște persoane în căutare continuă de noi senzații gustative! Sper că experiențele pe care le am în diverse localuri vor prinde bine și altor oameni cărora le place să mănânce gustos și să descopere locuri noi”, spune Tomm pe blogul său – TOMM REVIEWS.

Zinaida Capațina

Zinaida Erhan
Zinaida Erhan
Zinaida este cea mai tânără membră a echipei Știri Pozitive. Îi place să învețe lucruri noi, să facă poze și să meargă la interviuri. Dacă ar putea, ar face câte un stand-up pentru fiecare reportaj.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente