10.5 C
Chișinău
miercuri, aprilie 24, 2024

Ecaterina Guică – tânăra pentru care judo a devenit un stil de viață

Ecaterina Guică este o tânără pasionată de judo de la cinci ani. De origine româncă, dar stabilită în Canada de la vârsta de un an și jumătate cu părinții. Anul acesta a cucerit prima medalie de aur pentru selecționata Canadei la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2021.

Pasiunea pentru judo o are din copilărie de la tatăl său care este antrenor pentru acest tip de sport.

„Tatăl meu este antrenor de judo, de la el vine pasiunea mea pentru acest tip de sport. Eu practic judo de 21 de ani. Tatăl meu și-a deschis propriul club și acolo ne antrenam eu și sora mea. El mă susține foarte mult în ceea ce fac și mă încurajează”, povestește Ecaterina Guică.

Pe parcursul carierei sale sportive, timp de 21 de ani a avut mai multe momente remarcabile.

 „Au fost multe momente remarcabile, dar în mod special participarea la olimpiada de la Rio. Olimpiada a fost remarcabilă pentru că era un vis pentru mine,  de când am început judo priveam televizorul și speram că într-o zi o să ajung și eu acolo. Judo este o luptă în picioare și la sol unde trebuie să arunci adversarul pe spate cu diverse tehnici. Un practicant de judo trebuie să fie într-o formă fizică bună și să aibă rezistență musculară”, a spus luptătoarea.

Ecaterina Guică s-a calificat cu locul întâi la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2021.

„Campionatul este un turneu mare și important pentru calificarea pentru olimpiadă, de mulți ani aveam ca obiectiv să câștig, dar luam numai argintul sau bronzul, deci eram bucuroasă că am reușit anul acesta să ies campioană. Turneu-ul a mers foarte bine, făcusem o pregătire foarte bună. Un sfat pentru tinerii pasionați de judo este să fie disciplinați și să meargă constant la antrenamente. Practicarea acestui sport îți oferă posibilitatea să călătorești peste tot în lume, să interacționezi cu diferiți oameni și să legi prietenii”, a concluzionat tânăra.

Fotografii: Arhiva personală

Zinaida Capațina

Zinaida Erhan
Zinaida Erhan
Zinaida este cea mai tânără membră a echipei Știri Pozitive. Îi place să învețe lucruri noi, să facă poze și să meargă la interviuri. Dacă ar putea, ar face câte un stand-up pentru fiecare reportaj.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente