12.2 C
Chișinău
miercuri, aprilie 24, 2024

Construcția podului peste Nistru – finanțată de Ucraina

În urma vizitei sale la Kiev, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat că țara noastră urmează să relanseze relațiile moldo-ucrainene. Un pas spre consolidarea acestora urmează a fi construcția unui traseu care va uni cele două capitale – Chișinău și Kiev.

O parte a acestui traseu o va constitui un pod peste râul Nistru, care, conform spuselor șefului adjunct al biroului președintelui Ucrainei, Igor Jovkva, va fi construit din bugetul de stat al Ucrainei. „Unul dintre proiectele pe care le vom începe imediat va fi construcția unui pod peste Nistru, în regiunea Yampol-Cosăuți, și a autostrăzii corespunzătoare, ce va face legătura între Kiev și Chișinău”, a declarat acesta în urma întrunirii, transmite IPN, cu referire la tsn.ua.

Ucraina își asumă construcția podului și a autostrăzii până la Kiev, iar Moldova ulterior va răspunde de construcția autostrăzii de pe teritoriul său.

Cei doi președinți au convenit asupra construcției unui pod peste Nistru, la punctul de trecere a frontierei Cosăuți-Yampol, în timpul întrevederii oficiale a Maiei Sandu cu Vladimir Zelenski, la Kiev, în data de 12 ianuarie.

Ana Fomov
Ana Fomov
Citat de pe profilul de Facebook al Anei: „Sunt o floare!! 🌸” Photoshop, Audition, InDesign, Illustrator... le-a încercat pe toate, dar a zis că mai bine designerul să se ocupe de asta.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente