16.1 C
Chișinău
miercuri, aprilie 24, 2024

Anul Eugeniu Coșeriu și Vladimir Beșleagă. Inițiativă înaintată de către Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu”

La data de 22 decembrie 2020, Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu” a înaintat un demers prin care vine cu inițiativa de a declara anul 2021 în numele a două personalități notorii, anunță reprezentanții muzeului.

În contextul acestui demers, în domeniul științei a fost numit „Anul Eugeniu Coșeriu”.

Eugeniu Coșeriu (27.07.1921-07.09.2002) a fost filosof al limbajului, scriitor, profesor universitar și lingvist de notorietate internațională, iar în acest an se vor împlini 100 de ani de la nașterea ilustrului cărturar, născut în Nordul Basarabiei.

În domeniul culturii și literaturii a fost numit „Anul Vladimir Beșleagă”.

Vladimir Beșleagă (25.07.1931) este scriitor, om de cultură și deputat în primul parlament al Republicii Moldova. În acest an, ilustrul scriitor, născut în Transnistria, va împlini 90 de ani de la naștere.

Demersul ce include solicitarea a fost adresat Ministerului Culturii, Educației și Cercetării al Republicii Moldova. Documentul poate fi accesat AICI.

Ana Fomov
Ana Fomov
Citat de pe profilul de Facebook al Anei: „Sunt o floare!! 🌸” Photoshop, Audition, InDesign, Illustrator... le-a încercat pe toate, dar a zis că mai bine designerul să se ocupe de asta.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente