22.2 C
Chișinău
joi, aprilie 25, 2024

Cubul de apă, de la Beijing 2008, își schimbă „starea de agregare”

Centrul Național Acvatic Beijing, cunoscut sub numele de „Cubul de apă”, care a fost construit pentru Jocurile Olimpice de vară de la Beijing 2008, va deveni arenă de curling pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, din 2022.

Bazinul unde în urma cu 12 ani au fost stabilite 25 de recorduri mondiale, iar înotătorul Michael Phelps a câștigat 8 medalii de aur, a făcut parte dintr-o arenă complexă care a fost construită în trei ani și a costat 94 de milioane de euro.

Între pereții cu bule se află cinci piscine (inclusiv una cu valuri), un restaurant și facilități pentru 17.000 de spectatori. Fațadă durabilă, sustenabilă și distinctivă a dat formă clădirii. Ea este inspirată de formarea naturală a bulelor de săpun. Datorită acoperișului din etilen – tetrafluoretilen (ETFE) s-a redus consumul total de energie cu 30%, a fost salvat consumul de iluminare cu 55% iar energia solară folosită pentru încălzire este în procent de 20%, transmite olympic.md cu referire la cosr.ro.

Instalația va fi folosită ca un cub de apă pentru sporturile nautice în primăvară, vară și toamnă și ca un cub de gheață în timpul iernii după desfășurarea Jocurilor Olimpice din 2022, a declarat Yang Qiyong, directorul general al proiectului, pentru chinadaily.com.cn.

Sursă foto: https://bit.ly/3sFKxYj

Popsuico Vlada
Popsuico Vlada
Vlada este o fire complexă. Îi plac dezbaterile și activitatea de reporter. Tema ei preferată de discuții este, probabil, drepturile femeilor.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente