Lansarea videograficului „Societatea civilă”, la Călărași

Un nou videografic din cadrul proiectului „Europa vizuală acasă” a fost lansat. De această dată gazda evenimentului au fost tinerii din cadrul Consiliului Local al Tinerilor Călărași.

Mihaela Bragoi, Președinta Consiliului local al Tinerilor, a catalogat întrunirea drept una extreme de importantă:

„Am aflat foarte multe informații noi, cred că le vom folosi și pe viitor. Astfel de întruniri sunt binevenite, mai ales pentru Consiliul Local al Tinerilor Călărași, membrii consiliului, au fost foarte mulțumiți de activitatea care a avut loc.”

Tinerii au apreciat activitatea nu doar fiind una informativă, mulți dintre cei prezenți studiind anterior subiectul, dar în mod special – interactivă.

„Pot să spun că aceasta activitate a fost una foarte interesantă și aș vrea pe viitor să ne mai vizitați. Vrem să ne implicăm cu mai multă forță, să ne unim și, poate, pe viitor să creăm ceva frumos”, a afirmat Constantin Istrati, membru Consiliului Local al Tinerilor Călărași 

„Fiecare dintre noi este membrul societății civile, chiar dacă nu te implici în anumite proiecte, nu faci parte din Consiliul de Tineri sau Consiliul Elevilor din școala ta, orice activitate are un impact, cum ar fi acțiunea de a merge la vot. Este o activitate binevenită pentru că în școli, la Educația Civică, nu învățăm multe lucruri ce țin de acest subiect și ar fi bine ca aceasta să fie predată”, Cristina- Andreea Mândrescu, membru Consiliului Local al Tinerilor Călărași.

„În primul rând, este un subiect binevenit pentru toți copiii de vârsta mea și nu doar, subiectul abordat azi – societate civilă, un subiect scurt, clar și pe care l-am înțeles fără greutăți”, Râpa Ion, membru Consiliului Local al Tinerilor Călărași.

„M-am simțit foarte bine pentru că totul s-a desfășurat într-o atmosferă foarte prietenoasă. Lucrurile pe care le-am aflat nu erau noi, dra trebuie să ne reîmprospătăm memoria, pentru că este o informație extreme de utilă pe care trebuie să o cunoască fiecare dintre noi și să o utilizeze în viața de zi cu zi”, Maria Afteni, membru Consiliului Local al Tinerilor Călărași.

Următoarea lansare va avea loc la Hâncești și va fi abordat subiectul „Instituțiile în slujba cetățeanului. Cum se formează bugetul unei primării”.

Acest video a fost produs în cadrul proiectului „Europa vizuală acasă”, realizat de Asociația „URMA ta” și finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer, în cadrul Programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”.

Videograficul a fost realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Europa vizuală acasă”, implementat de Asociația „URMA ta” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

#dezvoltmd #EuropeanUnion #CivilSociety #EuropaVizualaAcasa

Articolul precedentTOMM REVIEWS: să fii vegetarian poate fi gustos
Articolul următorAna Gurdiș, despre pasiunea pentru cinematografie: „Să fii regizor înseamnă să descoperi viața și să o pui pe ecran”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.