12.7 C
Chișinău
vineri, aprilie 26, 2024

Vernisarea on-line a expoziției „Scriitori din cronica Unirii: Vasile Alecsandri și Mihail Kogălniceanu” la Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu”

În preajma zilei unirii Basarabiei cu România, pe 26 martie, la ora 15.00, Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu” vernisează on-line expoziția Scriitori din cronica Unirii: Vasile Alecsandri și Mihail Kogălniceanu.

Vor prezenta: Vladimir Beșleagă, Margareta Curtescu, Vasile Malanețchi.

Moderatoare: Maria Șleahtițchi.

Expoziția este gândită ca o evocare a unor etape din istoria unirii neamului și un omagiu adus celor doi scriitori care au avut o contribuție esențială la Unirea Principatelor din 1859: Vasile Alecsandri, de la a cărui naștere, pe 21 iulie, se împlinesc 200 de ani, și Mihail Kogălniceanu, de la a cărui trecere în neființă, pe 1 iulie, se împlinesc 130 de ani.

Vernisarea expoziției va avea loc fără public și va fi transmisă live pe pagina de Facebook a Muzeului Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu”: https://www.facebook.com/muzeuldeliteraturachisinau.

Expoziția va fi deschisă pentru vizitatori în perioada 27 martie – 1 iulie 2021 , în sala „Gheorghe Cincilei” a Muzeului Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu” (str. 31 August 1989, nr. 98, etaj 2).

Curatorul expoziției este Vasile Malanețchi.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente