18.9 C
Chișinău
marți, iunie 25, 2024

Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu” lansează ediția a III-a a Concursului Național de Eseuri „EUGENIU COȘERIU, „un lingvist pentru secolul XXI”

Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu” lansează ediția a III-a a Concursului Național de Eseuri. Proiectul este parte din seria de evenimente dedicate celor 100 de ani de la nașterea lingvistului Eugeniu Coșeriu și are genericul Eugeniu Coșeriu, „un lingvist pentru secolul XXI”.

Parteneri: Facultatea de Litere a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Facultatea de Litere a Universității de Stat din Moldova, Institutul de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hasdeu”, Editura Arc, Editura Cartier, Editura Prut, Editura Știința, revista „Contrafort”, „Revista literară”, portalurile stiripozitive.eu și #diez.md.

Concursul se adresează studenților și tinerilor cercetători și se va desfășura în perioada 12 aprilie – 30 iulie 2021.

Termeni și condiții de participare:

  • Eseul trebuie să aibă 4-5 pagini și va fi redactat utilizând: fontul Times New Roman Normal, dimensiune 12, spațiere 1.5, format A4; margini: 3 cm (stânga), 2 cm (sus), 2 cm (jos), 1,5 cm (dreapta). Paginile vor fi numerotate. Pe prima pagină, sus, se va indica numele autorului, anul de studii/vârsta, afilierea, localitatea, nr. de telefon.
  • Textele vor fi trimise până pe data de 30 iulie 2021, în format electronic, la adresa: concursnationaldeeseuri.mnl@gmail.com, și tipărite pe hârtie, la adresa fizică: Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu”, Casa Scriitorilor, str. 31 August 1989, nr. 98, et. 2, mun. Chișinău,  MD-2004, Republica Moldova, cu specificarea Pentru Concursul Național de Eseuri.
  • Rezultatele concursului vor fi anunțate pe 31 august 2021.
  • Premiile constau din diplome de merit și seturi de cărți. Cele mai bune eseuri vor fi publicate.

Ediția de debut a Concursului Național de Eseuri (2020) a avut tema Scriitori din localitatea mea și s-a bucurat de interes din partea publicului. Pe adresa Muzeului Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu” au venit 107 eseuri, despre 81 de autori, scrise de elevi din Republica Moldova și România. Ediția a II-a (26 februarie-25 iunie 2021) a concursului este dedicată celor 90 de ani de la nașterea scriitorului Vladimir Beșleagă și are genericul Vladimir Beșleagă sau literatura ca umbră a suferinței.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,730AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente