23.9 C
Chișinău
joi, aprilie 25, 2024

Un ceai pentru oriCE AI

O seară romantică, o cină în sânul familie sau chiar un dialog neplăcut – toate acestea pot prinde culoare cu ajutorul unui ceai gustos din ierburi naturale. Am selectat câteva mix-uri ajustate la diverse situații care fac parte din rutina zilnică. Mix-urile au fost realizate de Ina Jeltova fondatoarea brand-ului DOMnMoraru, specializat în ceaiuri naturale după rețetă individuală, în exclusivitate pentru stiripozitive.

Ceai pentru o zi productivă

De ce avem nevoie pentru a avea o zi de lucru reușită?

Corect!

Pentru gândirea limpede, iar corpul pregătit să facă față oricărei situații stresante luăm nootropele astfel încât creierul să funcționeze ca un ceas, de exemplu, măceșe și salvie; luăm un tonic pentru sistemului nervos, de exemplu, ghimbir și bergenia și, în cele din urmă, antioxidanți care nu sunt niciodată în plus, de exemplu, păducel și coada șoarecelui. Punem păducelul și trandafirul sălbatic câte jumătate de fiecare, restul plantelor – câte una.

 Ziua va trece bine!

Ceai după o zi dificilă, deseori o zi productivă este și una foarte obositoare

De ce avem nevoie după o zi încărcată la serviciu?

Să ne calmăm și, în același timp, să sporim sistemul imunitar, care slăbește atunci când suntem stresați. Așadar, preparăm mușețel, levănțică, păducel (fructe și flori) și melisa care conține zinc și crește imunitatea, și coada șoricelului. Amestecăm ierburile în proporții egale, lingurița plină o acoperim cu paharul de apă fierbinte, așteptăm un sfert de oră și bem încet, simțind cum culorile sumbre ale zilei se evaporă.

Ceai pentru o seară caldă petrecută în sânul familiei

Luăm flori și frunze de anason, mușețel, oregano, melisă, păducel. Frumusețea acestui ceai, care calmează și se ajustează pentru o seară confortabilă înconjurată de cei dragi, este că toate ierburile de aici sunt potrivite pentru copii și nu sunt numai potrivite, ci și utile, echilibrând sistemul nervos.

Ceai care contribuie la sporirea digestiei, cu toții știm că serile în sânul familiei sunt însoțite frecvent de o cină copioasă

Un mix clasic este compus din oregano, cimbru și mentă. Adăugați niște tarhon și fenicul, care ameliorează crampele intestinale și flori de galbenele pentru a ne proteja ficatul și iată un ceai care vă va ajuta după o sărbătoare cu masa plină de bucate. Luăm ierburi într-o proporție de două părți de oregano, o de parte cimbru, două părți de mentă, câte 0,5 de tarhon și fenicul și  câteva florile de gălbenele. Preparăm ca de obicei.

Ceai pentru o întâlnire romantică

Luăm ierburi cu proprietăți de revigorare a sistemului nervos – ghimbir și bergenia și, neapărat, adăugăm plante afrodiziace, de exemplu, sunătoare. Luăm câte o parte din fiecare, adăugăm câteva flori de iasomie de grădină (lămâița) sau petale de trandafir de ceai, la discreția dumneavoastră. Iasomia este, de asemenea, considerată un afrodisiac, iar trandafirul este un reprezentat de vază pentru tot cea ce presupune romantismul. Se toarnă patru lingurițe de amestec cu două pahare de apă clocotită, se preîncălzește ibricul, se așteaptă 15-20 de minute, se bea.

Ceai util în caz că ai reușit să răcești la întâlnire

Îndată ce abia am simțit primele simptome ale unei răceli și ale oricărui virus respirator, preparăm boabe de soc negre și bucăți de ghimbir cu apă clocotită, la o rată de 50 mg de fructe de pădure uscate, 20 de grame de rădăcină proaspătă, pentru un litru de apă, și transpirăm într-o baie de apă timp de 30-40 minute.

Adăugăm câte o linguriță de flori de soc, frunze de zmeură sau mure sălbatice și a echinacee purpurie (flori și iarbă), scoateți-o de pe foc și lăsați-o încă 15-20 de minute. Acest litru trebuie băut în timpul zilei, luând câte o înghițitură la fiecare 15-20 de minute. Puteți stoarce câteva felii de lămâie și adăuga miere naturală – medicamentul își va spori proprietățile, deși fructele de soc, în calitate de agent antiviral puternic, sunt deja suficiente pentru a opune rezistență răcelii. În următoarele două zile bem încă un litru de infuzie. Dacă recomandările sunt respectate imediat, sunt mari șanse de a scăpa foarte repede de boală.

Ceai care te ajută să treci peste o discuții tensionată

În situațiile de stres procesul de oxidare celulară se intensifică, pulsul accelerează, inima funcționează în tempo mărit.

Vă pregătiți pentru o conversație dificilă?

Rețeta unei discuții de succes în acest context: păducel liniștitor (va avea grijă de inima noastră în același timp și, ca antioxidant, va funcționa), lavandă (ameliorează perfect anxietatea și tensiunea), luăm câteva plante care vor sprijini schimbul de energie în celule în condiții hipoxice – trifoi de luncă și melisă și neapărat un adaptogen ușor pentru a face față situației – pufuliță fermentată. Se toarnă și interlocutorului – nici pentru el nu este ușor!

Ceai pe care îl poți savura în singurătate, în sfârșit – în singurătate

Contribuie la propria liniște interioară și rămâi singur cu tine  – aici te va ajuta busuiocul sacru, care, potrivit hindușilor, aduce armonie și bunătate; salvia este o plantă minunată venerată de vechii indieni ca o plantă care menține echilibrul energiilor și curăță mintea umană de negativitate; și, de exemplu, floarea pasiunii, care crește nivelul serotoninei.

 Nu-ți place floarea pasiunii?

Înlocuiți-o cu sunătoare, întâlnită frecvent în zona noastră, recunoscută de oamenii de știință ca un antidepresiv excelent. Se amestecă în părți egale.

Noi preparăm.

Noi bem.

 Simțim că suntem cufundați în Zen.

Ceai pentru o noapte liniștită

Salut, ierburi sedative, atât de dragi inimii, celor care suferă de insomnie!

Ce avem în arsenalul nostru?

 Păducel roșu-sângeriu, crețușcă, sunătoare, valeriană, bujor care se sustrage. Nu promit că va fi gustos – valeriana este pentru un mare fan, iar sunătoarea este și amară, dar dacă trebuie să dormim, atunci nu ne putem lipsi de aceste ierburi. Toate în proporții egale, numai păducelul poate fi mai mult. Nu aveți crețușcă – luați melisă sau iarba mâței. Nu este un sedativ, dar sigur calmează. Vise plăcute.

Ceai pentru o noapte neliniștită

Ne revigorăm cu adaptogeni (în această situație, puteți renunța la cei mai slabi în favoarea celor clasici), de exemplu, viță de vie, magnolie chinezească sau rădăcină de coroana regelui sau ginseng.

Luăm vitamine fructe și ierburi – măceșe și urzică. Luăm cardio-protectoare; inima trebuie protejată, ceea ce înseamnă că păducelul și astragalul vor fi utile aici. Câte două părți de trandafir sălbatic și urzică, restul ierburilor luăm câte o parte, și bem.

Popsuico Vlada
Popsuico Vlada
Vlada este o fire complexă. Îi plac dezbaterile și activitatea de reporter. Tema ei preferată de discuții este, probabil, drepturile femeilor.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente