25.2 C
Chișinău
joi, mai 2, 2024

(VIDEO) Parcursul Marianei Percic, de la idee până la succesul ceaiurilor MEG

Ceaiurile MEG sunt un nou concept pe piața din Moldova. Sută la sută BIO, în ambalaj ECO, dar și extrem de benefice, recomandate atât pentru maturi cât și pentru copiii. Despre drumul plantelor până a ajunge în cutii, dar și de ce este recomandat ceaiul natural în detrimentul pachețelelor din comerț ne relatează Mariana Percic, autoarea ceaiurilor MEG.

Cutiile cu 4, 6 sau 9 tipuri de plante sunt create individual, selectarea plantelor ce vor intra în componența setului fiind la alegerea clientului.

– Ce reprezintă ceaiurile MEG?
– Ceaiurile MEG este un concept nou, natural. Este vorba despre ierburi plantate pe meleagurile Moldovei, care sunt benefice sănătății, iar noi, din acest motiv, încercăm să le promovăm intens.

– Prin ce sunt deosebite aceste ceaiuri?
– Acestea sunt, în primul rând, naturale, BIO, sunt sigure – sunt culese din locuri sigure, curate, ferite de toți factorii dăunători, nu conțin coloranți sau alte substanțe chimice. Nu adăugăm absolut nimic în ele, decât ceea ce le-a oferit mama natură. Ambalajul lor la fel este unul deosebit, și ne mândrim cu acest fapt, pentru că pe lângă ceaiurile naturale, acesta este ECO – din lemn, sticlă organică și vopsea pe bază de apă, fără miros și substanțe chimice în plus.

Cum are loc tot procesul de „prelucrare” a plantelor până a ajunge la client?
– Este un proces îndelungat. Durează aproximativ jumătate de an. Plantele se cultivă în diferite perioade de timp, în funcție de plantă, pentru că fiecare are perioada sa de cultivare, de culegere și de uscare. Mai întâi planta se cultivă, apoi se culege, se usucă în spații special amenajate, aerisite și ferite de pătrunderea prafului sau a insectelor. Mai apoi, plantele sunt sortate manual, ambalate și livrate clienților.

Cine se ocupă de tot acest proces?
– Eu sunt motorașul acestei afaceri, dar pe lângă mine mai sunt încă trei persoane care contribuie la întregul proces. Bunicul meu, care are 75 de ani – îmi culege toate plantele pe care eu nu le cunosc atât de bine, în comparație cu el, care se ocupă cu acest lucru de 15 ani. Iar mama și bunica mă ajută la sortare.

Ce intră în componența unei cutii MEG?
– Cutiile sunt de mai multe tipuri, mică – conține patru tipuri de plante, mare – cu șase tipuri de plante și extra – cu nouă tipuri de plante. În cutie intră acele plante pe care le alege clientul, noi oferim lista plantelor pe care le avem la momentul de față, iar în caz de necesitate le oferim și informații despre plantă în cazul în care clientul nu cunoaște.

Cum a avut loc lansare pe piața de la noi? 
– Foarte greu. Oamenii noștri nu cunosc cultura ceaiului. Pentru majoritatea a bea un ceai înseamnă că dimineața ai pus repede pachețelul în cană, a adăugat apa și l-a băut din fugă, poate nici nu pe tot. Să bei un ceai, însă, nu e întocmai așa. Trebuie să cunoști cât timp trebuie să se infuzeze, când trebuie să-l bei, cum să-l bei și de ce îl bei. Cam din acest motiv și ne-a fost foarte greu să ne facem auziți.

Cum este recomandat să preparăm ceaiurile naturale?
– Depinde de plantă, întrucât fiecare are timpul său de infuzare și perioada când trebuie servită. În principiu, sunt două modalități de bază de preparare a acestora. Fierbem apa, punem planta în recipient, turnăm apa deasupra și lăsăm la infuzat 7-10 minute și mai apoi se servește. Iar cea de a doua modalitate e mai mult curativă – planta se fierbe deodată la foc, aproximativ 5 minute și mai apoi se servește.

Cum combinăm plantele? Este vreo regulă pentru aceasta?
– De obicei nu este o regulă, combinăm după preferință, dar trebuie să ținem cont că unele plante folosite în exces pot și să dăuneze. De regulă se combină 2-5 plante.

Ce beneficii au ceaiurile naturale?
– Oferă o stare de liniște, contribuie la prevenirea anxietății, întăresc imunitatea și ajută organismul să lupte cu virozele și răcelile, la calmarea sistemului digestiv – în principiu, fiecare plantă are beneficiul său.

Ana Fomov
Ana Fomov
Citat de pe profilul de Facebook al Anei: „Sunt o floare!! 🌸” Photoshop, Audition, InDesign, Illustrator... le-a încercat pe toate, dar a zis că mai bine designerul să se ocupe de asta.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente