11.6 C
Chișinău
vineri, mai 3, 2024

TOMM REVIEWS: 7 localuri din Chișinău cu spații de joacă pentru copii

Tomm Blănaru postează pe blogul „TOMM REVIEWS” diferite recenzii a mai multor localuri din Republica Moldova, și nu doar, de asemenea împărtășește cu cititorii săi și propriile încercări culinare. În acest material, publicat pe Facebook, Tomm a scris despre 7 localuri din Chișinău cu spații de joacă pentru copii.

În ultimele săptămâni am primit mai multe mesaje de la cititoarele blogului, care îmi cereau recomandări de localuri din Chișinău cu spațiu de joacă pentru copii. Am promis că mă documentez și revin cu o listă.

Pentru că nu am copii (deocamdată), de regulă, nu atrag atenția la prezența unui spațiu pentru jocurile copiilor în incinta sau în preajma localurilor. Așadar, vă prezint 7 localuri din Chișinău unde puteți veni cu micuții dumneavoastră, fără a vă face grijă că deranjați pe cineva, ori că se vor plictisi copiii, cât timp vă delectați cu ceva gustoșel.

Restaurantul „Andersen” este cel mai potrivit local dacă vreți să petreceți o seară frumoasă, înnafara casei, alături de picii dvs. La etajul doi al centrului este amenajat un loc de joacă spațios și modern, cu diverse activități de recreere și dezvoltare a abilităților copiilor. Copiii pot fi lăsați în compania personalului calificat care asigură siguranța acestora. La etajul trei se află restaurantul. Chef Igor Griza a alcătuit un meniu special pentru micuți.

Iată câteva poziții din meniu:

Chifteluță de curcan cu piure de cartofi (75 MDL, 200 gr.);

Paste cu cașcaval (65 MDL, 200 gr.);

Napoleon deosebit (70 MDL, 200 gr.);

„SMOKE & RIBZ” – Și acest local are amenajat un spațiu de joacă pentru copii. Părinții, amatorii de costițe afumate și ale altor specialități din carne gătite în smoker, trebuie neapărat să vină aici cu picii lor.

„Mi Peace” – Un restaurant cu tradiții, ce se specializează de mai mulți ani în bucătăria italiană. Nu am fost de multă vreme pe acolo și nu cunosc pozițiile noi din meniu, însă am intrat pe site-ul lor și am văzut că au și un meniu pentru copii, pe lângă spațiul amenajat frumos cu topogane și alte chestii de distrat copiii, aflat chiar pe terenul pe care este amplasat localul.

Iată câteva poziții din meniul pentru copii:

Frigărui de pui cu legume (70 MDL, 140 gr.);

Paste cu parmezan (90 MDL, 220 gr.);

Paste cu roșii cherry (90 MDL, 250 gr.);

„Oliva Verde Restaurant” – Un restaurant din centrul orașului în care puteți savura hiturile bucătăriei italiene: pasta, pizza, dar și alte specialități din carne sau pește. Au și meniu pentru copii, însă alegerea nu este prea mare. Am văzut pe site doar două poziții:

Pizza cu cărniță de pui, roșii, măsline și ardei dulce (39 MDL);

Supă cu carne de pui și ouă de prepeliță (31 MDL);

„SALAT” – Nu am fost niciodată nici într-un local din rețeaua restaurantelor „Salat”, însă spațiul de joacă a localului de pe Decebal 36 arată destul de nice. Au două poziții în meniul pentru copii, ce-i drept e fast food (s-au inspirat clar de la Happy Meal-ul de la McDonald’s. Nu știu cât de încântat aș fi fost de asta, dacă eram părinte).

Magic Box Azy (69 MDL) – nuggets, cartofi fri, suc;

Magic Box Greeny (69 MDL) – burger de pui, cartofi fri, suc;

„Forshmak” este un restaurant în care puteți veni cu toată familia. Aici puteți gusta diverse specialități din bucătăria israeliană, cum ar fi: Șakșuka, humus, baba ganoush, dar și feluri de mâncare caracteristice bucătăriei din Odesa, forshmak sau peștișori prăjiți de la Privoz. Nu știu cât de tare le plac copiilor astfel de mâncăruri, dar localul are amenajat un teren de joacă chiar în interior.Sper că această listă va fi utilă pentru toți părinții care urmăresc ceea ce fac. Poftă bună și să aveți parte de cât mai multe momente frumoase alăturii de picii voștri.

„Korjic” – Nu am fost la Korjik, însă știu că au teren de joacă pentru copii. A fost deschis de proprietarul fostului Sherlock Holmes. Sunt sceptic atunci când văd că un restaurant încearcă să gătească de toate: sushi, pizza, shaurma, pasta, clătite, etc. Promit să revin cu un review aici.

**********

Textul îi aparține lui Tomm Blănaru, food blogerul care postează recenzii despre mai multe localuri din Republica Moldova, și nu numai. Tomm spune că nu se poziționează ca un expert culinar sau un critic de restaurante: „Sunt un simplu oaspete al restaurantelor, la fel, ca și toți cititorii mei, care sunt niște persoane în căutare continuă de noi senzații gustative! Sper că experiențele pe care le am în diverse localuri vor prinde bine și altor oameni cărora le place să mănânce gustos și să descopere locuri noi”, spune Tomm pe blogul său – TOMM REVIEWS.

Zinaida Erhan
Zinaida Erhan
Zinaida este cea mai tânără membră a echipei Știri Pozitive. Îi place să învețe lucruri noi, să facă poze și să meargă la interviuri. Dacă ar putea, ar face câte un stand-up pentru fiecare reportaj.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente