Mulți moldoveni pleacă peste hotare pentru a vizita cât mai multe atracții turistice, fără a conștientiza faptul că Moldova e invadată de locuri autentice, pline de farmec și istorie. Republica Moldova este o țară care ascunde în orice colț locuri spectaculoase ce au nevoie doar de câteva secunde pentru ați cuceri inima.

1. Molovata, raionul Dubăsari

Satul însuși este foarte pitoresc, situat în amfiteatrul stâncilor care înconjoară lacul de acumulare. Aici, lățimea Nistrului ajunge până la 2 km și formează un lac de acumulare, unde poți pescui sau plimba cu barca, admirând toată splendoarea locurilor.

Impresionante sunt și malurile stâncoase, înalte, de deasupra marginii apei, întretăiate pe alocuri de defileurile adânci și foarte pitorești. Din aceste defileuri se deschid cele mai spectaculoase vederi spre lacul de acumulare, dar și spre satul Molovata.

Molovata, Dubăsari

2. Vadul Rașcov, raionul Șoldănești

Aici veți găsi peisaje care vă vor rămâne, cu siguranță, în suflet. De asemenea puteți admira un sfinx făcut de Mama Natură. Dacă mai exact este o stâncă ce seamănă cu sfinxul egiptean și face parte din Carsturile de la Rașcov, ce cuprind partea de vest a Dealului Roșu, cu o suprafață de 123 ha.

Vadul Rașcov, Șoldănești

3. Orheiul Vechi

Această destinație este perfectă pentru cei care își doresc să bucure sufletul cu o priveliște nemaipomenită dar și pentru cei ce sunt interesați să cunoască și să vadă istoria, arheologia, etnografia și arhitectura rurală. Orheiul Vechi este renumit și prin mănăstirile sale rupestre localizate în stâncile de calcar sarmațian.

4. Cetatea Soroca

Cetatea Soroca este un monument istoric unic în arhitectura construcțiilor defensive ale Moldovei medievale și a fost înălțată de Ștefan cel Mare în ultimul sfert al secolului al XV-lea. Fortăreața sau cum mai este intitulată Bijuteria medievală de pe malul Nistrului, este simbolul ținutului și cartea noastră de vizită. Dacă urci pe ziduri vei putea admira panorama orașului Soroca dar și cursul domol al Nistrului.

5. Naslavcea, raionul Ocnița

Satul este situat pe dealuri pitorești, care creează o impresie vizuală a unui adevărat sat de munte. În mijlocul râului Nistru, Mama natură a creat o insulă sub forma unei inimi. Acea mână de pământ, acoperită de o pădure pitorească de plopi și sălcii, deschide o priveliște uimitoare, ce nu poate fi văzută mai bine de nicăieri, decât din punctele înalte ale satului Naslavcea.

Naslavsea, Ocnița

Mihaela Țvintarnîi, stagiară

Articolul precedentTatiana Cucu despre vise, muzică și cum îmbină școala cu lucrul manual
Articolul următor(VOX) Situații amuzante din timpul orelor online

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.