13.2 C
Chișinău
vineri, aprilie 26, 2024

Muzica la maxim în troleibuze

În ultimii ani în transportul public din capitală răsună muzică. Ultimele hit-uri de rap și pop rusesc sau englez ne înviorează deseori serile, ba chiar și în timpul zilei poți întâlni un tânăr care arde de nerăbdare să-și împărtășească noul play-list cu noi, cei care mizăm pe un traseu calm și fără peripeții. În această privință am intrebat mai mulți tineri din Chișinău care ar fi soluția acestei mici probleme de confort social.

Căștile nu mai sunt în vogă, au spus ei și au pus muzica cu volum maximal la boxe. „Unii uită că mai există pe lângă ei și alți oameni” a remarcat Valeria, tânăra de 16 ani care aștepta trolebuzul în stație.

Am intervievat mai mulți tineri din capitală, utilizatori ai transportului public, care ar fi inspirația sau motivul audierii colective de care avem parte în ultima vreme. Majoritatea răspunsurilor au fost identice și au spus că educația este motivația unor persoane să pună boxele în funcțiune.

„Nu pot spune că îmi place, sunt chiar contra. Nu cred că bunica sau mama mea care vin de la lucru doresc să asculte muzica care e pe placul tineretului de acum” a declarat o intervievată.

Alexandr, un alt cetățen care aștepta troleibuzul, a adăugat că „Copiii în ziua de azi sunt egoiști și nu știu ce înseamnă respect”.

Cu toate că printre intervievați nu s-au găsit cei care au ascultat vreodată muzică la boxe în troleu, nu s-au găsit nici cei care ar obiecționa acest comportament. La întrebarea dacă au făcut vreo observație tinerilor care ascultă muzică la maxim în transport sau locuri publice, astfel încălcând spațiul personal al cetățenilor dimprejur, răspunsul a fost aproape că unison: „Nu, dar aș vrea!”

Tinerii au stabilit o listă scurtă care ar putea preveni conflictul:

– Observația este mereu ceva eficient, dacă se încalcă normele de conduită

– Acceptarea muzicii care promovează cultura și tradițiile moldovenești, în cazul în care se refuză se aprinde melodia la telefonul unuia din pasageri.

– Încleierea unui abțibild tematic care ar spune că muzica poate fi ascultată doar în căști

Voi ce ați face pentru un drum mai confortabil în transportul public?

Victoria Gherman, stagiară

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente