12.7 C
Chișinău
vineri, aprilie 19, 2024

Tinerii pentru o lume mai bună

Din proprie inițiativă, cu multă dorință și satisfacție. Așa s-au avântat un grup de tineri din satul Mereni să adune gunoiul din localitate. Tinerii nu sunt la prima activitate de acest gen și spun că scopul lor, este să facă din comunitatea de baștină un loc mai bun.

Deja de trei ani, grupul de voluntari „Made in Mereni” se implică în acțiuni de voluntariat nu doar la nivel de comunitate ci și în satele vecine. De această dată, tinerii au adunat deșeurile pe colinele din localitate. Ei spun că iresponsabilitatea unor săteni duce la distrugerea mediului înconjurător.

„Popularitatea locului a dus la poluarea critică a acestuia, însă tinerii voluntari din Made in Mereni, au decis să curăță acest spațiu, dar în timpul lucrului au fost descoperite urme a iresponsabilității  unor consăteni. Cantitatea gunoiului era într-atât de mare că nu ne-au ajuns saci și puteri pentru a curăța tot” a declarat Daniela Lungu, voluntar la Made in Mereni.

„Mulțumesc tinerilor din satul nostru că vin cu astfel de initiative nobile. O să-i susținem în continuare” a menționat Valentin Vieru, primarul din localitatea Mereni.

Totodată, tinerii spun că pe agenda lor sunt indicate mai multe locații din sat care urmează a fi salubrizate în scurt timp.

Livia Lapteacru, stagiară

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente