7.7 C
Chișinău
sâmbătă, aprilie 27, 2024

Semnarea contractelor de grant în cadrul concursului „Centre de suport în afaceri”

La 6 iulie 2021 a avut loc evenimentul de semnare a contractelor de grant în cadrul concursului „Centre de suport în afaceri”. La eveniment au fost prezentate șase organizații beneficiare de granturi în cadrul proiectului „Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică incluzivă și durabilă a țării”.

„Ne bucurăm că am putut oferi aceste finanțări, iar mulțumirile noastre se îndreaptă spre Uniunea Europeană și Suedia care finanțează acest important proiect. M-a bucurat faptul că proiectele sunt diverse ca tematică, organizațiile diferă ca experiență și ca domenii pe care le acoperă și în care lucrează. Sunt domenii ce se referă la dezvoltarea afacerilor, implicarea tinerilor în instruiri de IT, în domeniul dezvoltării planului de afaceri. Sunt organizații care promovează un mediu ambiant curat și integrarea politicilor verzi în domeniul afacerilor din Republica Moldova”, a menționat Sorin Mereacre, Președintele Fundației Est-Europene.

Ana Ciurac, coordonatoarea proiectului FEE a vorbit despre scopul desfășurării evenimentului: „Astăzi marcăm o zi importantă pentru Fundația Est-Europeană cât și pentru organizațiile societății civile, avem ceremonia de semnare a contractelor de grant în cadrul acestui proiect. La data de 10 martie 2021 fundația a lansat un concurs de granturi pentru susținerea OSC-urilor. În cadrul concursului au aplicat 27 de organizații dintre care șase au fost selectate”.

„Am onoarea să mă aflu astăzi la ceremonia de semnare a contractelor de grant în cadrul concursului „Centrul de suport în afaceri”. În primul rând, vreau să le mulțumesc partenerilor pentru organizarea evenimentului, dar și pentru că susțin afacerile la nivel local. Susținerea și facilitarea societății civile reprezintă un scop important pentru Uniunea Europeană. Mă bucur că susținerea UE a ajuns în mai multe raioane din țară și le doresc succes organizațiilor care au câștigat granturile pentru a realiza lucruri în beneficiul comunității”, a afirmat Gintautas Baranauskas, șef interimar al secției operațiuni în cadrul Delegației Uniunii Europene.

Cele șase organizații care au semnat contractele de grant cu Fundația Est-Europeană sunt: Agenția de Dezvoltare durabilă din Orhei, Asociația Oamenilor de Afaceri Next din Comrat, Agenția Inovațiilor și Dezvoltării din Tiraspol, EcoVisio, Asociația Femeilor de afaceri din Bălți și Youth Development for Innovation.

„Fundația Youth Development for Innovation este bine cunoscută în Republica Moldova prin implementarea diverselor proiecte ce țin de inovație, educație și societate civilă. În acest an ne-am propus să participăm la concursul anunțat de către Fundația Est-Europeană și am venit cu ideea de a crea un HUB antreprenorial pe platforma organizației. Va fi un centru de suport antreprenorial pentru tinerii din regiunea centru”, a povestit Aurelia Salicov, președinta Youth Development for Innovation.

„Noi vrem să ne axăm pe antreprenoriatul social și să dezvoltăm acest domeniu, să majorăm profitul antreprenorilor noștri locali și sociali chiar și prin intermediul marketului online și vom dezvolta un program educațional pentru trecerea unor întreprinderi în unele sociale. Vom organiza câteva evenimente mari și vizibile și îi așteptăm pe colegii care au câștigat cu noi aceste granturi, dar invităm și antreprenori din toată țara să aplice pentru programul nostru”, a spus Aina Idrisova, reprezentantă EcoVisio.

„În acest proiect noi am inclus activități precum – instruire la academia de startup a școlii de afaceri, de asemenea în cadrul proiectului lansăm un club pentru oameni de afaceri de succes în Transnistria. Diverse instruiri, master class-uri, formulare și așa mai departe, dar cel mai important este că o afacere va fi mereu în consultare și sprijin financiar. De asemenea, în cadrul proiectului vom oferi mini-granturi și asistență pentru informații și consultanță”, a menționat Zinaida Emelianova, reprezentantă Agenția Inovațiilor și Dezvoltării din Tiraspol.

„În aceste parteneriate pe care le avem noi cu OSC-urile investim suflet, timp, cunoștințele noastre, dezvoltăm aceste întreprinderi și ne dorim ca partenerii noștri să poată excela în tot ceea ce fac și pentru aceasta depunem tată silința”, a afirmat Sorin Mereacre, Președintele Fundației Est-Europene.

Proiectul „Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică incluzivă și durabilă a țării” este finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia, implementat de Fundația Est-Europeană în parteneriat cu Asociația Businessului European și Centrul Contact.

Zinaida Erhan
Zinaida Erhan
Zinaida este cea mai tânără membră a echipei Știri Pozitive. Îi place să învețe lucruri noi, să facă poze și să meargă la interviuri. Dacă ar putea, ar face câte un stand-up pentru fiecare reportaj.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente