8.3 C
Chișinău
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Renaștem prin cultură

Muzică clasică, poezie, balet și șampanie. Ingredientele perfecte pentru o seară de creație culturală. Turnul de Apă din Chișinău a găzduit zilele acestea un eveniment caritabil în cadrul căruia s-au adunat bani pentru lucrările de întreținere a muzeului. Acțiunea a adunat „la înălțime” nume sonore ale culturii naționale dar și iubitori de artă și frumos.

Mediul – sunt EU! Mediul e tot ce ne înconjoară! Cu acest generic s-a desfășurat evenimentul care susține Muzeul de Istorie a Oraşului Chişinău – Turnul de Apă și solidarizează cu Ziua Mondială a Mediului. Maratonul cultural a adunat în același loc o mulțime de femei care sunt parte a comunității upgradewomen dar și invitați speciali. Organizatorii spun că evenimentul a fost un adevărat succes.

„Sunt mândră că am putut să aducem un aport la dezvoltarea culturii în țara noastră. Simt și cred că umăr la umăr, cu implicare și interes vom aduce cultura moldovenească la un alt nivel, pentru că merită” a declarat în discursul său de început, Mila  Cuptor una din fondatoarele comunității upgradewomen.

Printre invitații speciali ai evenimentului s-au numărat nume de valoare a culturii naționale. Profesoara de balet Victoria Chiriac, Corul ASEM „Cantabile” cu îndrăgita dirijoare Elena Marian, interpreta Felicia Dunaf dar și actorul, jurnalistul și omul de artă, Andrei Porubin care a menționat că „Frumusețea sufletului omenesc, noblețea, mărinimia sunt pe cale de dispariție și aproape că pot fi incluse în cartea roșie”. Și pentru că totuși a fost un maraton cultural, Porubin a ales să recite poezia „Caut” pe versurile Georgetei Voinovan. Invitate la eveniment au fost chiar femeile care fac parte din comunitatea upgradewomen.

„Sunt extrem de fericită că pot ajuta comunitatea, că pot face lucruri mărețe și să las o amprentă în urma mea. Cred că sunt necesare astfel de evenimente, măcar săptămânal” a menționat Anastasia Djemalov, membru Comunitatea Upgradewomen”

„Bravo, mă închin în fața unor astfel de oameni care promovează cultura cu toate atributele ei. Muzeul are nevoie de susținere financiară pentru lucrările de întreținere iar noi vom pune umărul numaidecât” a opinat Diana Afanasii, o altă membră upgradewomen, prezentă la eveniment.

Biletele de intrare au avut un preț simbolic de 200 de lei  iar banii colectați la acest eveniment au fost donați  muzeului pentru lucrări de întreținere.

„Am colectat aproape 9000 de lei, nu este o sumă enormă dar suficient cât să asigurăm pentru două luni lucrările de întreținere. Mulțumim fetelor că au venit cu o astfel de inițiativă. Implicarea comunitară merită promovată la toate nivelurile nu doar local ci și național” spune Valeria Suruceanu, directorul Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău-Turnul de Apă.

„Vă îndemnăm pe toți să susțineți cultura, să vizitați Muzeul de Istorie a Oraşului Chişinău – Turnul de Apă . Un Muzeu ce are multe de spus, e istoria noastră, e istoria neamului nostru” a  conchis Angela Vulpe, cofondatoarea comunității upgradewomen.

Livia Lapteacru, stagiară

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente