12.2 C
Chișinău
vineri, aprilie 26, 2024

Volei de plajă sub ploaie – romantic sau hazardat?

Cum se petrece voleiul de plajă în vara 2021

Competițiile sportive în aer liber din Chișinău în această vară se petrec mai rar, iar antrenamentele se anulează, doar că nu din cauza epidemiei Covid-19, ci din cauza ploii.

Dacă în vara 2020 toate activitățile au fost stopate din cauza pandemiei, în anul 2021 sunt stagnate din cauza averselor puternice neașteptate. În această vară antrenamentele sunt amânate pe câteva zile, iar competițiile nu se pot petrece când plouă cu găleata permanent.

Amânarea regulată a antrenamentelor slăbește nivelul de pregătire al sportivilor. Aceasta este a doua vară în care practicarea sportului este stagnată dintr-un motiv sau altul.

Unul dintre sporturile de sezon estival este voleiul de plajă care se practică de către jucători profesioniști pe diferite terenuri amenajate cu nisip din parcurile capitalei. După regulile jocului, competiția se petrece în orișicare condiții climaterice, însă sunt niște limite. Deja a doua lună jucătoarele de volei Valeria și Daria așteaptă să vină soarele și pe terenul lor. „Competițiile se petrec, dar nu la fel de regulat” a afirmat Daria, sportiva clubului Speranța, care joacă și pentru echipa USM.

Activitatea fizică sub torentul unei averse nu poate aduce decât daune sănătății, de aceea chiar și în timpul unei competiții jocul se oprește și se așteaptă de la câteva minute până la câteva ore pentru a continua. „Acest sport ne-a cultivat un spirit perseverent, așa că nu este greu să așteptăm” a menționat Valeria.

Cât despre importanța petrecerii regulate a competițiilor, Daria a remarcat că „Pentru un sportiv este foarte important să participe în competiții, doar atunci putem fi observați de către alți antrenori și cluburi sportive, care ne-ar putea promova în viitor.”

Voleiul de plajă diferă de cel simplu prin mai puțini jucători. O echipă consistă doar dintr-o pereche de voleiboliste, în comparație cu cele șase jucătoare și trei de rezervă care trebuie să fie în mod regulat în volei. Iar terenul pentru un joc de plajă este mai mic, opt metri lățime pe opt metri lungime.

Victoria Gherman, stagiară

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente