28.3 C
Chișinău
marți, aprilie 16, 2024

Descoperirea unui tablou semnat de A. Morand

Un locuitor al satului Temeluți din raionul Călărași a descoperit în propria casă un tablou sculptat în lemn, semnat de renumitul A. Morand. Tabloul era ascuns sub raftul de jos al mobilei, fiind învelit într-o stofă de calitate. Descoperirea a avut loc acum un an de zile.

Bărbatul nu a spus nimănui despre această descoperire. El mărturisește că soția lui a avut grijă de o bătrânică în Franța. După ce aceasta a decedat, soția lui a procurat mobila de la copiii bătrânei, la un preț redus. Mobila a fost adusă în sat, iar în momentul asamblării, gospodarul casei a observat ceva suspect în spatele unui raft. Acolo se afla tabloul învelit în stofă, care avea miros de naftalină.

,,Poate că cineva caută încă și acum acest tablou. E o descoperire interesantă. Sunt sigur că această mobilă ascunde încă multe taine”, declară bărbatul.


Soția bărbatului afirmă că mobila e veche, dar foarte frumoasă și îngrijită. Această descoperire a uimit-o și pe ea: ,,Nu cunosc care e adevărata valoare a tabloului, dar cred că îl vom păstra ca amintire”.
           

Tabloul semnat de artistul francez A. Morand este sculptat în lemn vechi și înfățișează viața de la o fermă. Lucrarea sculptorului datează din secolul al XIX-lea. Dimensiunile acesteia sunt: 3850mm x 2750mm. Potrivit site-ului galerie-creation.com, o parte dintre lucrările artistului se află la licitație. Acestea valorează sute de euro.

Marina Chironeț, stagiară

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente