16.1 C
Chișinău
miercuri, aprilie 24, 2024

Prima ediție a Festivalului „Te salut, Chișinău!”

La data de 14 iulie a fost dat start Festivalului cu genericul „Te salut, Chișinău!”, cu prilejul aniversării a 585 de ani de la prima atestare documentară a orașului. Conform comunicatului de presă prezentat de către Primăria Municipiului Chișinău, festivalul se desfășoară pe strada Pietonală Eugen Doga cu implicarea directă a primarului general Ion Ceban și viceprimarii capitalei.

În cadrul festivalului se desfășoară diverse activități cultural-artistice: expoziții și mese rotunde tematice, întâlniri cu scriitorii; recitaluri cu diverse genuri de muzică (clasică, populară, folclor, jazz, etno jazz etc.). Sunt prevăzute deasemenea proiecții de film, competiții la șah, dame și table, expoziții de artă cu vânzare, târguri ECO ale producătorilor autohtoni, organizarea rutelor turistice „Chișinăul de astăzi și de altă dată” etc. 

 „Ne dorim să păstrăm cu grijă ceea ce am moștenit de la străbuni. E de datoria noastră să facem totul pentru a lăsa copiilor și tinerilor noștri un oraș modern și dezvoltat. Pe viitor ne propunem să realizăm proiecte de atragere a tinerilor specialiști și de a-i întoarce în Chișinău, de peste hotare, pentru a pune bazele unor afaceri acasă”, a spus Ion Ceban.

O parte componentă a festivalului îl deține domeniul cinematografiei, care oferă un spațiu de promovare a peliculelor din cadrul Festivalului Internațional de Film Documentar „CRONOGRAF”.  

Astfel, la cea de-a întâia ediție a Festivalului „Te salut, Chișinău!” vor avea loc proiecții de filme autohtone, în aer liber, în cele 3 locații: strada pietonală Eugen Doga, Parcul „La Izvor” și Parcul „Valea Morilor”, scările de granit. 

„Este uimitor că putem participa la astfel de evenimente culturale, valorificând istoria orașului nostru. Festivalul este organizat la nivel înalt și include muzica și tradițiile moldovenești care ne reprezintă, ceea ce mă bucură nespus de mult ”, spune Sanda, cetățeană prezentă la eveniment.

Festivalul „Te salut, Chișinău!” se preconizează a fi organizat în fiecare an, cu o durată de câteva zile în perioada de vară. 

Iulia Tatar, stagiară

Sursă Foto: www.chisinau.md

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente