21.2 C
Chișinău
vineri, martie 29, 2024

Fondul de burse al Fundației Comunitare Iași, alături de donatorii programului, sprijină tinerii cu rezultate deosebite la învățătură

Astăzi, 18 octombrie, se lansează a nouă ediție a Fondului de Burse coordonat de Fundația Comunitară Iași. Bursele vor fi acordate elevilor din clasele V-XII, care învață la unități școlare din municipiul Iași, cu media cel puțin 8.50 în anul școlar anterior și la care venitul mediu pe membru de familie nu depășește 1000 de lei.

Ieșenii care își doresc să ajute la dezvoltarea armonioasă a unui copil sau a unui tânăr se pot implica singuri sau împreună cu prietenii, alegând să contribuie cu o bursă, în valoare anuală de 2.200 de lei. Singuri sau împreună cu familia, colegii, prietenii, donatorii deschid noi posibilități copilului sau tânărului pe care l-a ales. Timp de un an, donatorii își călăuzesc bursierii și le oferă resursele financiare necesare pentru a le facilita educația, pentru a le nutri pasiunile și a închega noi cunoștințe.

Elevii care se încadrează în criteriile de eligibilitate pot aplica la programul de burse accesând pe https://www.fundatiacomunitaraiasi.ro/fondurile/fondul-de-burse/, până pe data de 19 noiembrie 2021, iar începând cu luna decembrie aceștia pot face parte din grupul bursierilor ai Fundației Comunitare Iași. Donatorii interesați de programul de burse pot obține mai multe informații de pe site-ul oficial al Fundației Comunitare Iași sau luând legătura cu coordonatorul fondului, Corina Farcaș – telefon: 0720.039.054.

***

Fondul de burse cheamă împreună resursa cu nevoia, printr-un program dezvoltat de Fundația Comunitară Iași care își dorește să dea încredere tinerilor străluciți că se află pe drumul cel bun, că au potențial să crească prin educație și responsabilitate. Programul susține o rețea de susținători și mentori care aleg să se implice în mod direct în dezvoltarea durabilă a orașului, investește în oamenii care vor da forma Iașului de mâine. Susținătorii și mentorii adolescenților promițători îi ajută să-și descopere resursele și să nu se piardă din pricina problemelor financiare și sociale cu care se confruntă.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente