10.5 C
Chișinău
joi, aprilie 25, 2024

Ziua Internațională a Cititului marcată printr-un maraton de lectură de către elevii din Hîrtopul Mare

Astăzi, 2 februarie 2022, a fost marcată Ziua Internațională a Cititului. În acest sens Biblioteca Publică Hîrtopul Mare a organizat un eveniment de lectură online. Cornelia Catârău, responsabila bibliotecii sătești a dat start maratonului de lectură pe pagina sa de Facebook, unde în direct a lecturat cu voce tare o legendă, iar apoi a motivat elevii și părinții din localitate să citească în live pe Facebook pentru a promova lectura.

,,Salutare, prieteni, astăzi este Ziua Internațională a Cititului cu voce tare împreună, eu astăzi vă voi citi o legendă de Lidia Hlib și se numește ,,Legenda busuiocului și a crăiței”, a spus responsabila bibliotecii.

Ascultătorii nu au întârziat să-și dea cu părerea așa că au intervenit în comentarii cu diverse laude: ,,Salutăm inițiativa. Bravo! Vă ascultăm cu drag!”, a exclamat Violeta Braniște.

La fel de încântați au fost și părinții participanților la maratonul de lectură și au încurajat acțiunea:

,,Bravo organizatorilor, este un bun exemplu pentru toate localitățile.”, a afirmat Natalia Cristea.

Evenimentul a continuat cu întâlnirea unui grup de elevi în incinta bibliotecii unde au discutat despre cărți, personaje și au lecturat cu voce tare:

,,Astăzi am trăit emoții foarte plăcute împreună cu acest grup de cititori pasionați de lectură. Am citit cu voce tare, am discutat despre cărți, despre personaje, au recomandat spre citire cărțile  lor preferate, au vorbit despre operele jubiliare și le-au împrumutat. Cu siguranță că pentru toți această zi va fi una deosebită și cu nerăbdare vor aștepta o nouă întâlnire în templul cărții”, a afirmat Cornelia Catârău, bibliotecara.

Pe parcursul zilei pe pagina de Facebook a bibliotecii din Hîrtopul Mare nu au încetat să apară filmulețe video în care și alți elevii din localitatea lecturează cu voce tare cărțile lor preferate și recomandă operele citite.

Cristina Scoarță, stagiară

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente