5.5 C
Chișinău
sâmbătă, aprilie 27, 2024

Povestea lui Andrei Bulgaru, tânărul care demonstrează că fiecare zi este o nouă șansă de a-ți urmări visurile

Există persoane înzestrate cu o voință puternică și o convingere neclintită că tot ce-și propun vor realiza. Acești oameni sunt capabili să obțină performanțe remarcabile, chiar dacă au o dizabilitate care le limitează mobilitatea. Andrei Bulgaru vrea să demonstreze lumii că viața poate fi plină de realizări impresionante și merită trăită cu bucurie.

„Îmi place să spun că sunt tânăr și neliniștit. Pentru mine contează foarte mult să fiu implicat în multe proiecte, să fiu activ, practic sportul și investesc în viitoarea profesie”, spune Andrei.

După absolvirea liceului, băiatul a decis să meargă la universitate. Inițial a optat pentru Universitatea Tehnică din Moldova, la facultatea Calculatoare, Informatică și microelectronică. Totuși, după un an în care a frecventat zilnic orele, a înțeles că viitoarea specialitate nu-i este pe plac, fapt pentru care a depus actele la Universitatea de Stat de Educație Fizica si Sport la programul de studii Servicii Hoteliere, Turism și Agrement.

„Atât în timpul școlii, cât și la facultate am avut parte de susținerea și ajutorul colegilor. În acești ani de studenție mi-am făcut prieteni, cunoscuți. Acest sprijin emoțional și moral din partea familiei, prietenilor, îmi dă puteri să îmi urmez tot timpul visele”, spune tânărul.

Decizia nu a fost deloc întâmplătoare, întrucât este pasionat de sport și înot. Totodată, fiind dornic să încerce lucruri și sentimente noi, Andrei a participat la Maratonul Big Hearts.

„Sunt senzații pe care nu le pot reda în cuvinte. Mi-a plăcut experiența, iar pe viitor cu siguranță o să încerc și la alte curse să mă înscriu”, spune băiatul.

Studiile le face cu frecvență redusă, iar în paralel s-a angajat manager de vânzări la un call-centru.

„Adițional urmez cursuri Front-end, de creare a site-urilor. Tind spre acest domeniu și vreau să mă dezvolt, poate chiar să urmez calea antreprenoriatului pentru a nu depinde de un angajator”, punctează tânărul.

Andrei are visuri mărețe și îți dorește stabilitate financiară, dar și creșterea gradului de accesibilitate din țară pentru persoanele cu dizabilități. Este de părere că încrederea, ambiția și sprijinul comunității pot aduce rezultate pozitive.

Ilinca Fiodorov

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente