15.5 C
Chișinău
sâmbătă, aprilie 27, 2024

Filmul „Alive in Mo.”, din 4 ianuarie 2024 în cinematografe

Marcați cu roșu în calendar data de 4 ianuarie 2024. Este ziua premierei filmului „Alive in Mo…” 🎬

Iar doritorii de a cunoaște o parte din echipa de producție, sunt invitați pe data de 5 ianuarie să urmărească filmul, să participe la discuții și să afle lucruri interesante de pe platoul de filmări direct de la producătorul peliculei, scriitorul Igor Guzun, regizorul Grigore Bechet și actorii Cătălin Lungu și Ion Bechet.

Impresiile echipei de producție înainte de marea premieră

Lansarea oficială a filmului „Alive in Mo…” este așteptată și de către echipa de producție. Actorul Cătălin Lungu, care interpretează rolul lui Damian, a vorbit despre experiența sa din timpul filmărilor, împărtășind cu entuziasm detalii și momente de neuitat de pe platourile de filmare. Află dacă are emoții înainte de marea premieră cinematografică, care au fost scenele care i-au adus cele mai mari zâmbete și ce sfaturi are el pentru adevărații iubitori de film, urmărind acest material video.

„Alive in Mo..” este un debut în calitate de producător și pentru scriitorul Igor Guzun. Filmului trece dincolo de marile ecrane, devenind o poveste a prieteniilor formate atât între personajele sale, cât și în rândul echipei de producție, legături care au fost esențiale pentru realizarea peliculei cinematografice. Cunoaște impresiile producătorului, cine sunt oamenii implicați în producție și de ce trebuie să îndrăgim pelicula, urmărind acest material.

Scenariul filmului este rezultatul studiilor masterale ale regizorului Grigore Bechet la Columbia University din New York, dar și contribuția mai multor scenariști americani cunoscuți, cu care a colaborat în perioada aflării în SUA. Chiar dacă pelicula prezintă istoria unui moldovean cu aspirații profesionale mari, iar o parte din filmări au avut loc la Moscova, prima versiune de scenariu a fost scrisă în limba engleză, iar ulterior adaptată și tradusă în limba română. Urmărește acest material pentru a afla de la cine s-a inspirat regizorul la scrierea scenariului.

Un lucru inedit care poate fi descoperit în film este și faptul că pelicula include fragmente din clasicii literaturii universale. Un moment este inspirat de piesa de teatru scrisă de Anton P. Cehov, iar în altă scenă, poezia lui Eminescu, „Somnoroase Păsărele”, este interpretată în limba rusă, căpătând noi valențe. 

Scenariu și regia: Grigore Bechet

Distribuție și voci originale:
Cătălin Lungu, Boris Bechet, Ion Bechet, Ecaterina Brausova, Vladimir Zavalionîi, Evghenii Slav, Evghenii Bognibov, Ludmila Gheorghiță, Ion Grosu…

Produs de Asociația URMA ta, cu suportul financiar al Centrului Național al Cinematografiei (CNC).

Biletele sunt disponibile AICI:

HAPPY CINEMA

CINEPLEX

Mai multe detalii despre film, interviuri și impresii găsești pe paginile oficiale de social media Facebook și Instagram

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente