15.5 C
Chișinău
sâmbătă, aprilie 27, 2024

Conferința „Enterprising for Tomorrow” revine cu cea de-a treia ediție: Lideri din Comisia Europeană participă la Iași la o importantă conferință dedicată economiei sociale

Pe 17 aprilie 2024, Iașul va reuni peste 150 de lideri europeni în economie socială, reprezentanți ai Comisiei Europene, antreprenori sociali, oameni de afaceri și autorități, în cadrul celei de-a treia ediție a Conferinței Europene ”Enterprising for Tomorrow”. Comisarul european pentru locuri de muncă și drepturi sociale, domnul Nicholas Schmit va transmite un mesaj video participanților.

Evenimentul este organizat de Grupul ADV România și își propune să pună în lumină cele mai importante subiecte legate de economia socială. Organizat sub forma a 5 sesiuni plenare, cu 7 ore de transmisiuni live, plus alte câteva evenimente conexe, conferința își propune să combine informația și inspirația, cu dorința de a pune în prim plan organizațiile de economie socială care aduc contribuții semnificative la rezolvarea problemelor sociale și de mediu.

Conferința va avea loc în format hibrid: fizic (Palas Mall Iași) și online live pe Zoom și Facebook, cu traducere simultană română-engleză/engleză-română. Participarea este gratuită, prin înregistrarea pe pagina conferinței.

Lideri europeni de prestigiu, pe agenda conferinței

Reprezentanți ai Comisiei Europene, OCDE și alți lideri importanți, naționali și internaționali, sunt așteptați să participe la cea de-a treia ediție a conferinței. Comisarul European pentru locuri de muncă și drepturi sociale, domnul Nicolas Schmit, va transmite un mesaj video participanților la eveniment.

Vor fi dezbătute teme care reflectă dezvoltarea sectorului la nivel național și european, pornind de la firul ierbii – al antreprenorilor sociali, până la nivelul celor care dezvoltă politici publice în acest domeniu.

Pe agenda evenimentului vor fi subiecte precum: planul european de acțiune pentru economia socială (rolul rețelelor europene și naționale), cum creăm în România un cadru favorabil de dezvoltare pentru economia socială, care sunt tendințele la nivel european cu privire la dezvoltarea resurselor umane și digitalizare în domeniul economiei sociale, dar și soluții pentru un viitor sustenabil al întreprinderilor sociale (economie circulară, achiziții responsabile social, finanțări sociale etc.). Agenda completă o puteți consulta pe site-ul conferinței.

Gala „Acceleratorul de întreprinderi sociale”

Dincolo de dezbateri și informații, evenimentul vrea să răsplătească operatorii economici care își îndreaptă viziunea și acțiunile către o dezvoltare durabilă și responsabilă. În acest sens, în cadrul Conferinței va fi organizată Gala „Acceleratorul de întreprinderi sociale”. Concepută sub forma unei competiții, Gala își propune să premieze întreprinderi sociale, companii clasice sau furnizori de servicii de suport în domeniul economiei sociale, în cadrul a 6 categorii. Vezi care sunt aceste categorii și criteriile de selecție accesând platorma conferinței, secțiunea Premiile „Acceleratorul de Întreprinderi Sociale”.

Buy Social – expoziție cu vânzare cu produse ale antreprenorilor sociali

Tot pe 17 aprilie 2024, în Palas Mall – zona Atrium, va fi organizată și o expoziție cu vânzare dedicată exclusiv întreprinderilor care au un impact pozitiv în comunitate. În cadrul Buy Social, vizitatorii vor putea descoperi produse și servicii create de 26 de antreprenori sociali din toată țara și R. Moldova. Vor putea fi achiziționate de la produse cosmetice, naturale, lumânări sau jucării, lucrate cu atenție la detalii și grijă față de oameni, natură și comunitate. De asemenea, pot fi accesate servicii furnizate de operatori de economie socială care fie sunt dezvoltate, fie sunt adresate unor categorii defavorizate. Fiecare achiziție de la aceste întreprinderi sociale va însemna o investiție în comunitate, pentru că 90 la sută din profit este reinvestit pentru îndeplinirea misiunii sociale.

Matchmaking event
Nu în ultimul rând, Conferința Enterprising for Tomorrow va fi și un pretext pentru socializare și pentru a conecta stakeholderii și întreprinzătorii din aria economiei sociale. Într-o atmosferă relaxată, antreprenorii sociali vor putea interacționa cu companii private din diverse sectoare de activitate, interesate de a face achiziții responsabile și de a susține astfel sectorul economiei sociale.
Participarea este gratuită, prin înregistrarea la evenimentul de matchmaking.

Lansare colecție de haine OPYA Fashion sub semnătura creatoarei de modă Irina Schrotter

În cadrul evenimentului, va fi lansată și o colecție de haine fashion realizate de către Grupul ADV România din materiale reciclate precum sacii de la cafeaua de specialitate OPYA , colecție realizată ca design de către creatoarea de modă Irina Schrotter.

Conferința este organizată de către Grupul ADV România împreună cu peste 50 de parteneri naționali și europeni!

Fundația Est-Europeană este partenerul Conferinței.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente