16.2 C
Chișinău
sâmbătă, aprilie 27, 2024

Istorii de succes la HUB-ul Antreprenorilor Sociali: Cum s-au dezvoltat și ce oferă afacerile cu impact Lunapads, Flavorya și Ecodream

Economia socială este domeniul care îmbină performanța economică cu impactul social. Acesta cuprinde antreprenorii sociali și afacerile sociale, și, inclusiv, mulți alți actori care sunt implicați în dezvoltarea sectorului. Afacerile sociale și locale, autoritățile publice locale și naționale, organizațiile de suport, hub-urile regionale, businessul cu impact, businessul cu responsabilitate socială corporativă, clienții și beneficiarii, fiecare din ei aduc valoare și contribuția sa dintr-o perspectivă nouă pentru dezvoltarea domeniului.

Printre exemple de business cu impact se numără afacerile conduse de Oxana Spinei (Lunapads), Valentina Buhnă (Flavorya) și Aurelia Vrancea (Ecodream). Antreprenoarele ne-au descris afacerile și produsele lor, ne-au vorbit despre impactul pe care îl generează, prin ce se deosebesc afacerile lor de altele din același domeniu, ce le motivează în această activitate, cum le-a ajutat HUB-ul Antreprenorilor Sociali, dar și de ce este important să trecem la modele de business mai sustenabile.

La HUB-ul Antreprenorilor Sociali ne bucurăm să implicăm în activitățile noastre și businessul cu impact. Business-ul care deși nu se poziționează ca o afacere socială, totuși implementează valorile și principiile economiei sociale. Și anume – grija față de mediu, oameni și comunitate”, spune Daniela Gurschi, directoarea HUB-ului Antreprenorilor Sociali.

În ultimii 2 ani am implementat proiectul „HUB-ul Antreprenorilor Sociali” cu suportul EEF și datorită suportului financiar al UE am reușit să acordăm suport pentru mai multe afaceri sociale, business cu impact și inițiative sociale, sub forma de instruiri, vizite de studiu, mentorat, consultanță, participare la târguri și expoziții. Ne crește inima să vedem progresele beneficiarilor noștri. Și acest fapt ne motivează în continuare să oferim suport pentru a dezvolta afacerile sociale și businessul cu impact”, mai spune Daniela Gurschi.

HUB-ul Antreprenorilor Sociali este locul unde vei găsi cele mai inovative și actuale oportunități pentru a dezvolta afacerea ta cu impact. Urmărește paginile de Facebook și Instagram. Următorul antreprenor sau antreprenoare socială de succes poți fi chiar tu!

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente