18.3 C
Chișinău
sâmbătă, iulie 27, 2024

PREMIUL SIMPATIA PUBLICULUI PENTRU FILMUL „ALIVE IN MO.” la cea de-a 28-a ediție a FESTIVALULUI FILMULUI EUROPEAN

În a doua zi a Festivalului Internațional de Film de la Cannes, filmul nostru „Alive in Mo.”, în regia lui Grigore Bechet și cu Cătălin Lungu și Boris Bechet în rolurile principale, a obținut #PremiulPublicului la Festivalul Filmului European, a 28-a ediție.

Filmul „Alive in Mo.” a avut o proiecție în cadrul Festivalului, pe 13 mai 2024, la Cinema Union, iar publicul a avut parte și de o sesiune de Q&A, moderată de Cătălin Olaru, cu o parte din echipa filmului: regizorul Grigore Bechet, producătorul asociat Paul Grec, compozitorul Alexandru Suciu, asistent regie Sabina Bălan și Răzvan Stăcescu, montaj.

Filmul „Alive in Mo.”, în regia lui Grigore Bechet, a fost realizat de Asociația „URMA ta”, cu sprijinul oferit de Centrul Naţional al Cinematografiei din Republica Moldova.

„Proiectele din Republica Moldova sunt de interes și pentru publicul larg din afara țării!
La 15 mai, în cadrul Galei de închidere a Festivalului Filmului European (FFE), care a avut loc la Cinema Elvire Popesco de la București, filmului „Alive in Mo…”, în regia lui Grigore Bechet, i-a fost acordat Premiul Publicului”, a menționat Centrul Naţional al Cinematografiei din Republica Moldova.

„Acest premiu de popularitate se acordă în urma votului cinefililor, iar producția din Moldova a reușit să adune cele mai multe voturi din partea publicului din România, demonstrând încă o dată că filmul este cel mai bun ambasador al identității și culturii naționale. „Alive in Mo…” a fost proiectat în cadrul Festivalului Filmului European alături de alte 39 de filme cu circuit festivalier, prezente sau premiate la Cannes, Berlinale, Salonic, Karlovy Vary, San Sebastian etc. Evenimentul a fost organizat de Institutul Cultural Român, Comisia Europeană, Eunic România și Uniunea Cineaștilor din România. Felicitări echipei „Alive in Mo.”!”, a afirmat Centrul Național al Cinematografiei din Republica Moldova.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,740AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente