16.6 C
Chișinău
joi, martie 28, 2024

Atleta moldoveancă Elena Răducan – pe podiumul Jocurilor Mondiale „Special Olympics 2019”. Explozie de ovaţii, la ceremonia de premiere

Atleta Elena Răducan, originară din Republica Moldova, a ajuns la Jocurile Mondiale Special Olympics 2019 din Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite.

Duminică, 17 martie, a urcat pe podium, după ce a înregistrat un rezultat foarte bun la categoria bowling, proba simplu. Sportiva noastră din Rho (Milano), convocată ca membru titular al lotului naţional al Italiei, a obţinut medalia de argint. Jocurile Mondiale se vor încheia la 21 martie. Mai aşteptăm bucurii, căci competiţiile continuă. Echipa Republicii Moldova este alcătuită din 11 sportivi. Până acum a fost medaliat cu argint şi sportivul moldovean Alexei Zanoga (nataţie), la proba 50 metri liber.

Elena Răducan, în vârstă de 25 de ani, a plecat spre Abu Dhabi alături de echipa numeroasă a Italiei – 114 sportivi care concurează la 14 discipline sportive. După câteva zile i s-a alăturat şi mama sa, Maia Ţurcanu, emigrată în Italia în anii 2000, membră a Asociaţiei de promovare culturală „Vatra neamului” din Milano. În seara zilei de 17 martie, Maia Ţurcanu a participat, alături de echipa de suporteri ai lotului naţional al Italiei, la o festivitate organizată cu prilejul Jocurilor Mondiale de Ambasada Italiei la Abu Dhabi.   

Potrivit site-ului oficial al evenimentului (https://www.abudhabi2019.org/), la Special Olympics  World Games 2019 din Abu Dhabi participă, în perioada 14-21 martie, peste 7.500 de atleţi din aproximativ 190 de ţări, care concurează la 24 de discipline sportive. Într-un comunicat de presă difuzat de postul public de televiziune din Italia se menţionează că acest eveniment mondial a devenit cunoscut drept cel mai mare eveniment umanitar şi sportiv al anului 2019.  

Mai multe informaţii despre parcursul sportiv şi rezultatele Elenei Răducan la această ediţie, din Abu Dhabi, sunt disponibile pe site-ul oficial al Jocurilor Mondiale (https://www.abudhabi2019.org/athlete/elena-raducan-699816). La categoria pe echipe, Elena Răducan s-a clasat pe locul 5, alături de colegii săi italieni. Următoarea competiţie la care va participa Elena Răducan, la proba dublu (bowling), este prevăzută pentru 19 martie.

La ceremonia de premiere, duminică, Elena Răducan s-a aliniat alături de alte sportive. O mână trecută prin păr. Sau alungând o lacrimă de pe obraz. În explozia de ovaţii şi de încurajări ale publicului. Gesturi mici, fireşti, de bucurie, după mulţi ani de muncă şi sacrificii.   

De acasă, din oraşul tău de baștină – Chişinăul – felicitări şi gânduri bune, Elena Răducan!

Reporter: Ecaterina Deleu
Sursa foto: Numeroase fotografii şi înregistrări video au fost publicate de Lorenzo Dalessandro, pe pagina Italian bowling team- LIVE & news de pe Facebook         

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente