28.3 C
Chișinău
marți, aprilie 16, 2024

Ana-Maria Botica: „Prin activitățile mele am vrut să vin cu o influență asupra comunității, pentru a educa și a promova modul de viață activ”

Ana-Maria Botica este tânăra pentru care sportul a devenit un mod de viață, dar și de existență. Gustul sportului l-a prins acum șase ani, iar de atunci a reușit multe să realizeze în acest domeniu. Un exemplu în acest sens este pagina sa de Instagram pe care zilnic postează clipuri video cu antrenamente, însoțite de comentarii motivaționale, dar se mai poate mândri și cu propriul proiect intitulat „Fit, Strong, Beautiful”.

În acest interviu Ana-Maria relatează despre începutul activității sale, ce a determinat-o să se dedice acestei ocupații, dar și cum a ajuns să creeze programe de antrenament personalizate.

– Ce semnifică sportul pentru tine?
– Sportul pentru mine este activitatea care practic mi-a schimbat viața și chiar caracterul pentru că multe persoane încep să facă sport anume din motivul de a schimba ceva în aspectul lor fizic. La mine aceasta a început la fel, însă sportul mai apoi a devenit mai mult decât atât întrucât mi-a format caracterul și mi-a determinat personalitatea pe care o am astăzi. Sportul are importanță foarte mare atât pentru sănătate cât și pentru tonifiere. Pentru sănătate este clar de ce, fiecare persoană își poate îmbunătăți starea de sănătate cu ajutorul sportului, însă efectul fizic pe care ni-l oferă corpului nostru ne motivează să continuăm această activitate pentru că fiecare persoană la urma urmei dorește și să arate bine pe lângă a fi sănătoasă.

– Ce te motivează să continui această activitate?
– Cred că cel mai mult la această activitate îmi place senzația pe care o obțin în timpul antrenamentului, dar și după antrenament. Momentul când ajungi la unele seturi și ai senzația că nu mai poți continua, însă ceva în interiorul tău te motivează să mergi mai departe, iată anume aceasta este motivația mea care mă face mai puternică atât din punct de vedere psihologic cât și fizic.

– Cum ai ajuns la ideea de a crea un blog destinat sportului?
– Am ajuns la ideea să împărtășesc toate cunoștințele mele în mediul online pentru că doresc ca ceea ce știu eu și ceea ce fac să influențeze și alte persoane, pentru că după cum am mai menționat, eu am început a face sport deoarece nu eram mulțumită de aspectul meu fizic și îmi dau bine seama că foarte multe persoane la această vârstă, 12 – 14 ani, se simt complexate din cauza aspectului fizic și recurg la metode mai nesănătoase pentru a slăbi. Spre exemplu diete foarte drastice, pastile de slăbit și multe alte lucruri de acest fel. De aceea eu am vrut să vin cu o influență asupra comunității mele, pentru a educa  în primul rând și a promova modul de viață activ și să demonstrez că schimbările asupra corpului trebuie efectuate prin muncă, sport și alimentație sănătoasă, întrucât celelalte metode chiar dacă ajută, efectul este de scurtă durată. Cu Instagramul eu am început să mă ocup cu doi ani în urmă și activitatea aceasta eram mai mult part-time, postam odată pe săptămână, însă acum jumătate de an am început să iau mai în serios această activitate. Am început să împărtășesc cu fetele exerciții atât din antrenamentele mele, exerciții pentru diferite grupe de mușchi, pe care majoritatea fetelor pun accent – abdomen, picioare, ș. a.

– Ce presupune proiectul Fit, Strong, Beautiful?
– Fit, Strong, Beautiful este proiectul pe care l-am creat odată cu începutul activității mele, pentru că mi-am propus ca lumea să mă cunoască sub un anumit concept și am ales anume acest nume pentru că, după cum am mai zis, vreau să le ofer fetelor oportunitatea să fie Fit, puternice (Strong) – emoțional și psihologic, dar și frumoase (Beautiful) la exterior. De aceea proiectul are drept scop promovarea modului de viață activ și sănătos și să ajute cât mai multe fete să se simtă bine în corpul lor, să aibă încredere în forțele proprii și să fie cât mai puternice, întrucât sportul are o mare influență și asupra comportamentului nostru zilnic.

– Care este opinia părinților și prietenilor despre această inițiativă?
– Părinții m-au susținut din prima clipă când am zis că vreau să fac acest lucru, evident că nu le-a plăcut faptul că activitatea mea se intersecta cu școala, însă pe parcurs s-au acomodat cu ideea și m-au susținut și mă susțin în continuare. Prietenii la fel, dacă la început erau puțin sceptici, acum le-am putut demonstra că prin muncă reușești tot ce îți propui.

Din antrenamentele Anei-Maria vă puteți inspira pe pagina acesteia de Instagram


Gazda interviului: Big Sport Gym

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente