15.2 C
Chișinău
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Diana Danu: „Este foarte important să combinăm sportul cu o alimentație sănătoasă și atunci rezultatele nu vor întârzia să apară”

Diana Danu este o tânără de 23 de ani, care este pasionată de domeniul sportului. Activând în acest domeniu deja de 3 ani, a reușit să-și transforme pasiunea într-o profesie, la moment fiind antrenoare de fitness.

„Pasiunea mea pentru sport vine încă din copilărie de când practicam dansurile. Cu timpul am încercat mai multe genuri de sport și am înțeles că modul activ de viață este pasiunea mea, de aceea am decis să continui studiile în domeniul fitnessului, pentru ca să-mi dezvolt pasiunea într-o profesie”, povestește Diana Danu.

Pentru a se dezvolta mai bine pe plan profesional, Diana a făcut mai multe studii în domeniul sportului.

„Am finalizat studiile la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS) și în timpul studiilor activam și ca instructor de fitness pentru clase în grup și anume antrenamente în circuit. După absolvirea Facultății de pedagogie, specialitatea fitness și programe de recreare, am decis să fac cursurile pentru antrenamente de grup, pentru ca să cunosc mai bine acest domeniu și după finalizarea lor mi-a fost mai ușor să mă angajez în calitate de antrenor de grup cu antrenamente mai variate”, explică tânăra.

În calitate de antrenoare de fitness, Diana duce un mod de viață sănătos și activ, pentru a-și motiva clienții.

„O zi din viața mea decurge foarte activ, deoarece sunt implicată în diferite activități. De dimineață am antrenamente, după care am puțin timp liber pe care îmi place să-l petrec alături de prietenii mei, îmi place să mă plimb, să mă pregătesc pentru antrenamentele de seară. O persoană care face sport trebuie să ducă cont și de un regim alimentar sănătos, pentru că rezultatele vor apărea mult mai rapid dacă se respectă alimentația. Este foarte important să combinăm sportul cu o alimentație sănătoasă și atunci rezultatele nu vor întârzia să apară”, spune antrenoarea de fitness.

Motivația ei sunt oamenii și anume rezultatele pe care le vede și reacțiile pozitive pe care le primește din partea lor.

„În activitatea mea, oamenii sunt cei care mă motivează, în special femeile pentru că cel mai mult lucrez cu ele. Primesc o plăcere deosebită atunci când observ la ele rezultate frumoase și când sunt mulțumite de antrenamentele mele și de rezultate, prin asta îmi transmit emoțiile lor pozitive. Cel mai important beneficiu al sportului este că prin intermediul antrenamentelor noi putem să ne îmbunătățim sănătatea, putem să ne menținem greutatea sub control, să îmbunătățim silueta și datorită sportului noi putem să contribuim la longevitatea vieții noastre”, afirmă Diana Danu.

Fotografii: Arhiva personală

Zinaida Capațina

Zinaida Erhan
Zinaida Erhan
Zinaida este cea mai tânără membră a echipei Știri Pozitive. Îi place să învețe lucruri noi, să facă poze și să meargă la interviuri. Dacă ar putea, ar face câte un stand-up pentru fiecare reportaj.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente