7.2 C
Chișinău
vineri, aprilie 19, 2024

Diana Isac despre Winerist și experiențele în turism

Pasiunea pentru vinuri și călătorii a făcut-o să creeze Winerist, o platformă de trip advisor care te ajută să obții cele mai frumoase experiențe turistice. Vorbim despre Diana Isac, o moldoveancă stabilită de ani buni la Londra, printre activitățile căreia include și promovarea turismului vitivinicol din țara noastră alături de alte 147 de destinații turistice din întreaga lume. Urmăriți un interviu cu Diana și aflați care a fost motivația de a fonda Winerist, cum ne ajută această platformă, dar și ce recomandări de călătorii are.

„Ideea a fost inspirată de o călătorie pe care am făcut-o în 2012. Am mers din Londra cu un minibus și cu o gașcă de prieteni prin toată Franța, această călătorie nefiind planificată și de fiecare dată când eram într-o regiune încercam să facem o rezervare, să găsim un hotel sau băteam la ușa unui producător de vin ne spuneau că nu putem să intrăm fără rezervare. Când am revenit la Londra și discutam cu prietenii, am ajuns la concluzia că este necesar un trip advisor unde să găsești fie o școală de gătit, o vinărie, un hotel de tip mic sau un tour operator care să-ți ofere aceste servicii”, ne povestește Diana Isac.  

Deși a călătorit în diverse locații, vinul de acasă are o semnificație aparte:

„Sunt foarte curioasă despre ce înseamnă vinul moldovenesc, pentru că am observat o evoluție extraordinară în țara noastră. Noi am învățat să facem vinuri de calitate foarte bună, ne-am învățat să lucrăm cu soiurile autohtone și plus la asta mai lucrăm și cu soiurile internaționale. Urmăresc vinăriile care sunt mai aventuriere în ceea ce privește experimentele, mai ales cu soiurile autohtone, bineînțeles că o rară neagră sau o fetească regală nu poți s-o accesezi atât de simplu în Londra”.

Cum funcționează Winerist și cum te ajută să planifici o călătorie? Primul pas pe care trebuie să-l faci este să accesezi Winerist.com și să alegi destinația, tipul de cazare și celelalte experiențe pe care vrei să le petreci în acel loc, de exemplu: vizite la vinării, cursuri de gătit. Un alt aspect important menționat de către cei de la Winerist este că poți să alegi bugetul pe care ești dispus să-l cheltui pe aceste servicii.

„Cele mai populare activități de pe site sunt tururile, astfel că cea mai populară experiență este un bike tour în St Emilion, o microregiune din Bordeaux. Acesta include 10-12 km de ciclism și 2 degustări, așa gen de tur costă în jur de 80 de euro”.

Vedeți întreg interviul pentru a afla cum este experiența turiștilor străini în Republica Moldova, dar și ce recomandări are pentru cei care vor să experimenteze cultura vinurilor.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente