6.6 C
Chișinău
vineri, aprilie 19, 2024

Iulian Nenescu: Street workout – sportul în care tu ești propriul tău antrenor

Iulian Nenescu este un tânăr de 19 ani, originar din Cimișlia, elev la L.T. „Tudor Vladimirescu” din Chișinău, și membrul echipei „Street Workout Moldova” care vine să promoveze un mod de viață sănătos în rândul tinerilor.

„Am început să mă ocup cu street workout când am venit din Cimișlia. Am venit la un antrenament în care băieții se ocupau pur și simplu la bară fixă, am început și eu dar nu mi-a reușit nici măcar 5 ridicări la bara fixă, după care am început să exersez.”

Rezultatul antrenamentelor frecvente nu s-a lăsat așteptat mult, mai exact la câteva luni distanță de la primul antrenament:

„Vara am participat la prima mea competiție, unde au fost în total în jur de 100 de oameni, eu nu mai țin minte cu câți am concurat, dar m-am clasa pe locul 6. De atunci am început să marchez închiderea și deschiderea sezonului cald cu astfel de competiții, care au loc în parcurile unde este teren sportiv care permit desfășurarea concursului de street workout, cum ar fi „Valea Morilor”, „La Izvor”.”

Iulian urmează să susțină examenul de Bacalaureat anul acesta, motiv din care a mai redus din numărul orelor de antrenament, care recent puteau ocupa „o zi întreagă” din agenda tânărului. Iar la întrebarea, dacă urmează să-și continue studiile în domeniul sportului, vine cu următorul răspuns:

„Cred că street workout-ul va veni în paralele cu orele de studii de la facultate, voi aplica la „Business și Administrare”  sau la „Industrie Alimentară”, dacă ar fi un domeniu cu venit bun și stabil, atunci m-aș dedica doar sportului”.

Iulian alături de ceilalți membrii ai „familiei” „Street Workout Moldova” , vor să organizeze vara aceasta, un tur prin toată țară, în care timp de 2 zile băieții vor merge prin sate pentru a atrage atenția tinerilor asupra unui activității acestora, care după cum susține alt membru al echipei și prietenul lui Iulian, Dudeanu Valentin – „ nu necesită nimic mai mult decât propria dorință și voință și care plus la toate îți aduce satisfacția personală de a observa privirile pline de admirație ale trecătorilor când te antrenezi”.

„Deși street workout-ul este sportul în care tu, sub îndrumarea persoanelor cu o experiență mai mare în domeniul dat, ești propriul tău antrenor, pentru a face lucruri mari este nevoi de finanțare. Pe lângă turul din vară, am vrea să putem organiza competiții la nivel european în Moldova, și nu este neapărat nevoi de investiții în terenul unde urmează a fi desfășurate competițiile, ci în organizare: transport, cazare, premii etc.”

Iulian Nenescu face parte din echipa de tineri care ne-a reprezentat recent într-un mod demn de mândria la concursul „Românii au talent”. Și după cum a și fost afirmat de pe scenă în cadrul show-ului „Am venit pentru a demonstra că Moldova are viitor”, sportul este o modalitate prin care Iulian Nenescu justifică cele spuse.

Reporter: Vlada Popsuico

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente