11.2 C
Chișinău
vineri, aprilie 19, 2024

Tinerii fac performanță în sport! Nina Capațina a obținut medalia de argint la Festivalul Olimpic European de la Baku

Tânăra atletă Nina Capaţina a cucerit medalia de argint în finala concursului de aruncare a greutăţii al Festivalului Olimpic al Tineretului European, găzduit de capitala azeră Baku. Probele atletice din cadrul Festivalului se desfăşoară în perioada 22-27 iulie.

În competiţiile de calificare, care au avut loc cu o zi înainte, Nina s-a plasat a treia cu rezultatul de 16,67m. În finală moldoveanca a aruncat greutatea la marca 17,16m, reuşind s-o lase în urmă pe reprezentanta Germaniei Pruefer Sina (16,84m), dar fiind devansată de atleta din Turcia Akyol Pinar (17,88m).

Menţionăm că, în finalele Festivalului au răzbătut şi alte atlete din Republica Moldova: Garaeva Iana, 400m/g, şi Dabija Iuliana, triplusalt. Finalele la probele lor vor avea loc pe 25 şi 26 iulie, respectiv.

Nina Capaţina este una dintre atletele promiţătoare din ţara noastră. Anul trecut ea a câştigat argintul european la campionatul U18 din Gyor (Ungaria), iar ulterior la Jocurile Olimpice ale Juniorilor din Buenos Aires (Argentina) s-a plasat pe locul 4, la aceeaşi probă.

Sursa

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente