7.2 C
Chișinău
vineri, aprilie 19, 2024

„E.L.E” – expoziție de pictură a doi tineri artiști care pun în lumină făptura femeii

ARTCOR a devenit gazda vernisajului tinerilor artiști plastici, Victor Teslaru și Cristina Demian, care prin intermediul lucrărilor sale valorifică făptura feminină.

Totodată această expoziție reprezintă punctul de start în realizarea obiectivului propus – amenajarea unui atelier de creație pentru artiștii tineri și, prin urmare, a unui spațiu unde lucrările acestora vor fi expuse.

„Cu Cristina am fost colegi în perioada studenției, ambii având studii ample și ani de experiență aprofundată in pictura de șevalet.

Eu și Cristina suntem artiști independenți și am hotărât să colaborăm pentru a organiza expoziția aceasta care reprezintă punctul de start al unui proiect mai amplu.

Proiectul constă în formarea unui spațiu de lansare a artiștilor. Noi vrem să fondăm o galerie în care tinerii artiști cu lucrări bune participe. Vrem să-i ajutăm să se expună ca aceștia să fie promovați”, ne-a relatat pictorul, Victor Teslaru.

Cele 15 tablouri au fost realizat în decursul anului 2020 și organizarea expoziție a durat aproximativ două luni.

Cât despre tematica expoziției, Cristina Demiana a precizat:

„Pornind și de la titlul expoziției, „E.L.E” în lucrări predomină femeia ca și corp, cât și construcție psihologică. Femeia este un simbol și un subiect comun pentru mine și Victor, fiind și un simbol cu mesaj artistic puternic.”

Totuși, tinerii artiști menționează că la nivel conceptual expoziția nu a avut limite de creare și subiectul a venit de la sine.

Expoziția poate fi văzută până la data de 16 ianuarie, în incinta ARTCOR.

Popsuico Vlada
Popsuico Vlada
Vlada este o fire complexă. Îi plac dezbaterile și activitatea de reporter. Tema ei preferată de discuții este, probabil, drepturile femeilor.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente