Lansarea videograficului „Instituțiile în slujba cetățeanului. Cum se formează bugetul unei primării”, la Hîncești

Lansarea videograficului „Instituțiile în slujba cetățeanului. Cum se formează bugetul unei primării” din cadrul proiectului „Europa vizuală acasă”, la Hîncești.

Olga Moraru, vice-primară în domeniul social-cultural, apreciază această activitate drept una informativă și utilă pentru tineri: „Dezvoltarea sectorului tineretului este una prioritară în stat, dar și la nivelul administrației publice locale. Este destul de importantă această activitate întrucât tinerii se informează, iar prin aceasta noi le oferim un sprijin de a se implica în diverse activități.

La moment, primăria municipiului Hîncești urmează să constituie Consiliul Local al Tinerilor, prin urmare, vom organiza mai multe activități care vor contribui la dezvoltarea personală a tinerilor, dar și la gradul de implicare al acestora”.

În urma acestei activități tinerii și-au exprimat părerile referitor la utilitatea unor astfel de evenimente, dar și care este implicarea lor în dezvoltarea comunității din care fac parte.

„Cunosc importanța acestor evenimente, pentru că datorită lor tinerii sunt informați. De tineri depinde viitorul nostru, al țării. Eu fac parte din Consiliul Raional al Tinerilor Hîncești pentru că îmi place să fac voluntariat și să-mi fac prieteni noi”, a spus Andreia Țurcanu, membră a Consiliului Raional al Tinerilor Hîncești.

„Sunt președinta Consiliului Raional al Tinerilor Hîncești, care este o structură de reprezentare și consultare, de implicare a tinerilor în procesul decizional și dezvoltare a comunității din care fac parte”, povestește Doriana Gak, președinta Consiliului Raional al Tinerilor Hîncești.

„Urmează să fac parte din Consiliul Local al Tinerilor Hîncești pentru că doresc să contribui cumva la dezvoltarea acestui oraș”, a spus Mihail Statnîi.

Următoarea lansare va avea loc la Cimișlia și va fi abordat subiectul „Tinerii în acțiune”.

Acest video a fost produs în cadrul proiectului „Europa vizuală acasă”, realizat de Asociația „URMA ta” și finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer, în cadrul Programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”.

Videograficul a fost realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Europa vizuală acasă”, implementat de Asociația „URMA ta” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

#dezvoltmd #EuropeanUnion #CivilSociety #EuropaVizualaAcasa

Articolul precedentEUROPA VIZUALĂ ACASĂ | Instituțiile în slujba cetățeanului. Cum se formează bugetul unei primării
Articolul următorInstruire marca CJI în domeniul educației media pentru profesorii din nordul țării care predau în școlile de limba rusă. Află cum te poți înscrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.