2.7 C
Chișinău
marți, martie 19, 2024

Instruire marca CJI în domeniul educației media pentru profesorii din nordul țării care predau în școlile de limba rusă. Află cum te poți înscrie

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) invită profesorii de liceu care predau în școlile de limba rusă din nordul Republicii Moldova la un training în domeniul educației media, transmite civic.md.

Instruirea va avea loc în perioada 5-7 martie 2021, în format online.

Programul de formare este elaborat în baza curriculumului pentru cursul opțional de Educație pentru media, treapta liceală, elaborat de CJI și aprobat de Consiliul Naţional pentru Curriculum.

La program se pot înscrie profesorii care activează într-o instituție de învățământ cu predare în limba rusă din raioanele de nord ale țării și care vor preda în viitor cursul opțional Educație pentru media în clasa X-XI.

Persoanele interesate trebuie să trimită dosarul de participare până pe data de 22 februarie 2021. Acesta va include: CV-ul și un mesaj de motivare, expediat pe adresa coordonator@ijc.md. Locurile sunt limitate!

Instruirea va fi moderată de Natalia Grîu, una dintre autoarele curriculumului și manualului Educație pentru media, treapta de liceu, și de jurnalistul Dumitru Stoianov.

Scopul instruirilor este abilitarea cadrelor didactice în domeniul educației media, pentru ca aceștia ulterior să cultive gândirea critică a elevilor și să-i ajute să devină consumatori de media responsabili.

Această instruire este realizată de Centrul pentru Jurnalism Independent în parteneriat cu Internews în Moldova. Proiectul este susținut financiar de Ambasada Olandei.

Sursa: civic.md

Ana Fomov
Ana Fomov
Citat de pe profilul de Facebook al Anei: „Sunt o floare!! 🌸” Photoshop, Audition, InDesign, Illustrator... le-a încercat pe toate, dar a zis că mai bine designerul să se ocupe de asta.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente