18.9 C
Chișinău
vineri, iunie 14, 2024

Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu” lansează ediția a II-a a Concursului Național de Eseuri

Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu”, în parteneriat cu Facultatea de Litere a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Editura Cartier, Editura Arc, revista „Contrafort”, „Revista literară”, portalurile stiripozitive.eu și #diez.md, lansează ediția a II-a a Concursului Național de Eseuri.

În 2021, proiectul este parte din seria de evenimente dedicate celor 90 de ani de la nașterea scriitorului Vladimir Beșleagă și are genericul „Vladimir Beșleagă sau literatura ca umbră a suferinței”.

Concursul se adresează elevilor din ciclul liceal și studenților de la toate nivelurile și se va desfășura în perioada 26 februarie-25 iunie 2021.

Adresată elevilor de la toate ciclurile de învățământ, ediția de debut a Concursului Național de Eseuri (2020) a avut tema „Scriitori din localitatea mea” și s-a bucurat de interes din partea publicului. Pe adresa Muzeului Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu” au venit 107 eseuri, despre 81 de autori, scrise de elevi din Republica Moldova și România.

Sperăm că și anul acesta concursul se va bucura de succes și așteptăm textele liceenilor și studenților despre opera lui Vladimir Beșleagă.

Termeni și condiții de participare:

  • Eseul trebuie să aibă 4-5 pagini și va fi redactat utilizând: fontul Times New Roman Normal, dimensiune 12, spațiere 1.5, format A4; margini: 3 cm (stânga), 2 cm (sus), 2 cm (jos), 1,5 cm (dreapta). Paginile vor fi numerotate. Pe prima pagină, sus, se va indica numele autorului, vârsta, clasa/anul de studii, instituția de învățământ, localitatea, nr. de telefon.
  • Textele vor fi trimise până pe data de 25 iunie 2021, în format electronic, la adresa: concursnationaldeeseuri.mnl@gmail.com, și tipărite pe hârtie, la adresa fizică: Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu”, Casa Scriitorilor, str. 31 August 1989, nr. 98, et. 2, mun. Chișinău, MD-2004, Republica Moldova, cu specificarea Pentru Concursul Național de Eseuri.

Rezultatele concursului vor fi anunțate pe 16 iulie 2021.

Premiile constau din diplome de merit și seturi de cărți. Cele mai bune eseuri vor fi publicate.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,730AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente