Lansarea videograficului „Sunt creativ, gândesc, sunt erudit, particip…”, la Cimișlia

A avut loc o nouă lansare în cadrul proiectului „Europa vizuală acasă”. De această dată, împreună cu tinerii din cadrul Centrului Raional de Tineret Cimișlia am discutat despre creativitate, participare și gândire critică.

În urma evenimentului, tinerii ne-au comunicat despre utilitatea, în viziuanea lor, a videograficelor informative de acest gen.

„Cred că au o importanță foarte mare pentru tinerii școlari, deoarece aceasta ne face mai mult informați. Aceste videografice au fost interesante și pentru mine, având 19 ani, deoarece îți dau o oarecare intrigă și te provoacă să gândești ce ai făcut până acum și cum ai putea acționa pentru a atinge un alt prag al dezvoltării”, susține Valeria Mogâldea, membră a Centrului Raional de Tineret Cimișlia.

O părere similară o are și Evelina Cebanu, membră a aceluiași centru. „Mie mi-au plăcut foarte mult deoarece eu am propriile idei și scopuri pentru viață și consider că aceste video au fost o motivație pentru mine și ar putea fi și pentru alți elevi, pentru a fi convinși că fiecare dintre noi este creativ, unic și că gândirea critică nu este o abilitate atât de indisponibilă”, ne-a spus aceasta.

Pe de altă parte, Roberto Barnaba, membru al Centrului Raional de Tineret Cimișlia, susține că: „Videograficele conțin explicații banale și în același moment concrete. Se dau explicații concrete într-un stil mai simplu, de aceea pentru niște elevi de clasa 6-7 cred că o să le fie pe înțeles.”

Fiind tineri activi, care se implică în diverse proiecte, participanții la eveniment au povestit în ce momente, în timpul activităților centrului, au dat dovadă de creativitate, gândire critică, erudiție și participare.

Valeria Mogâldea: „Practic toate activitățile lasă câte ceva în memoria mea. A fost o activitate foarte interesantă”.

Evelina Cebanu: „Cred că cea mai memorabilă activitate a fost un proiect american. Mi-a plăcut mult că am avut ocazia de a-mi dezvolta abilitățile de comunicare și lucru în echipă. Împreună cu echipa am pregătit și o scenetă, am mers la Chișinău unde am prezentat-o și am luat locul întâi”.

Roberto Barnaba: „În funcție de activitate, se dezvoltă și diverse abilități. Avem creativitate și erudiție, în momentul în care ne propunem să facem ceva, venim cu idei, elaborăm un anumit plan pe care îl executăm”.

* * *

Acest video a fost produs în cadrul proiectului „Europa vizuală acasă”, realizat de Asociația „URMA ta” și finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer, în cadrul Programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”.

Videograficul a fost realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Europa vizuală acasă”, implementat de Asociația „URMA ta” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

#dezvoltmd #EuropeanUnion #CivilSociety #EuropaVizualaAcasa

Articolul precedent5 curiozități despre Mărțișor
Articolul următorFlash-mob la Parlament: Coaliția pentru Incluziune și Nediscriminare cere votarea proiectului de lege nr. 301!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.