Buchete din trandafiri comestibili sau cum un cuplu a înființat o afacere dulce

Lia și Igor Savciuc sunt un cuplu care din pasiunea pentru ciocolată, dar și pentru aspectul estetic al lucrurilor, au inițiat, cu puțin timp în urmă, propria afacere „dulce”. Tinerii creează buchete florale, și nu oarecare, dar din ciocolată. Despre cum a apărut această idee inedită, ce provocări au întâlnit la început de cale, dar și cât de provocatoare a fost lansarea pe piața din Republica Moldova, aflați în acest interviu.

– Ce este „CiocoLove”?
– „CiocoLove” este locul unde ciocolata prinde formă de flori, iar noi le amenajăm în buchețele stilate, deosebite și personalizate.

– Cum a apărut ideea de a crea buchete florale din ciocolată?
– De fapt, la baza ideii stau 2 piloni:
1) dragostea nemărginită pentru ciocolată;
2) problema unor floriști care nu prea au simț estetic. De câteva ori am primit buchete cu niște flori minunate, dar ambalate atât de aiurea, și această durere mă tenta să fac ceva cu asta.
Și pentru că florile și ciocolata mereu au fost simboluri ale iubirii, de unde și vine expresia din limba rusă „шоколадно букетный период”, am decis să dăm o formă fizică acestei expresii.

– Cum a fost începutul afacerii și ce provocări ați întâmpinat?
– Orice început e frumos și ușor dacă vii cu o idee nouă pe piață și țintești momentul potrivit. Activitatea am început-o în luna februarie și dacă există cea mai potrivită zi să primești un buchet din ciocolată – aceasta e ziua îndrăgostiților. În ceea ce ține de momente organizatorice, fiscalitate, reclame, crearea site-ului, tot nu a fost greu pentru că avem deja experiență.

– Care este cea mai dificilă parte în crearea florilor din ciocolată?
– Ciocolata e destul de pretențioasă – nu acceptă greșelile. Există temperaturi super stricte pe care trebuie să le respecți (chiar dacă vorbim de un singur grad în plus sau în minus, asta face diferența). Și acesta ar fi unicul lucru dificil, în rest totul e o adevărată plăcere.

– Dintre toate alternativele posibile, de ce ați ales anume ciocolata în calitate de materie primă?
– Pentru că rar găsești pe piața din RM produse din ciocolată și chiar ciocolată BUNĂ, mai des observi un fel de „plastilină” cu aromă de cacao. În același timp, un alt motiv care a contat pentru noi este simbolistica ciocolatei, ce înseamnă pasiune și iubire. Și un al treilea motiv ar fi că ciocolata de calitate e cea mai bună și sănătoasă alternativă a dulcelui consumat, aceasta chiar are foarte multe beneficii.

– Păstrarea și transportarea acestor buchete la sigur necesită o abordare mai deosebită. Care este aceasta?
– De fapt, în procesul de lucru cu ciocolată există multe rigori, după, însă, nu e chiar atât de rău.
Buchetele noastre pot fi liber păstrate la temperatura camerei – până la 30 de zile, sugerăm să fie ferite de razele solare, pentru că i se schimbă un pic textura, în rest pot sta liber timp de o lună și să fie savurate la o cafeluță, fără a fi nevoie să ascunzi buchetul la frigider.

– Cum a fost lansarea pe piața din Moldova? Cât de deschiși sunt oamenii să procure un buchet de ciocolată?
– Ne-am lansat brusc, rapid și cu muuuuulte muuuulte cereri. Tare mult a contat alegerea perioadei potrivite, în rest moldovenii noștri iubesc frumosul și mereu sunt tentați de ceva nou. Chiar dacă suntem de relativ puțin timp pe piață – deja avem clienți fideli, deoarece cu un asemenea buchețel poți merge și la o petrecere, și la o nuntă, și la o zi de naștere, și să feliciți colegii de birou – pentru că NICIODATĂ NU-I PREA MULTĂ CIOCOLATĂ.

Reporter: Ana Fomov

Articolul precedentTOMM REVIEWS, despre gustul autentic turcesc de la „Urfa Kebap House”
Articolul următorPrin mâinele ei se naște frumosul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.