6.6 C
Chișinău
sâmbătă, aprilie 20, 2024

7 zile, 25 de muzicieni și 2000 de km prin țară. Retrospectiva expediției „La La Play”

Timp de 7 zile, 25 de muzicieni au parcurs peste 2000 de km în 15 destinații din țară oferind celor 2500 de spectatori 1000 de minute de muzică live. Aceasta sunt cifrele reprezentative a expediției „La La Play 2021”, desfășurată în perioada 15-22 august de Moldovan National Youth Orchestra cu susținerea Kaufland Moldova.

Cea de-a cincea ediție a expediției „La La Play” a avut ca mesaj – „Revino la ceea ce iubești” prin care și-a propus să readucă publicului bucuria de a asculta muzică Live și de a socializa în cadrul evenimentelor culturale. Totodată, peste 50000 de spectatori online au avut posibilitatea să fie alături de acești tineri talentați prin intermediul platformei Privesc.eu.

Mă încearcă un amalgam de emoții pozitive, pentru că marele meu noroc este să le pot dărui oamenilor emoții prin muzică. În cele șapte zile de expediție am întâlnit zeci de oameni frumoși de la Nord la Sud, de la Est la Vest, cărora le-am adus zâmbete, emoții și muzică bună. Și dacă noi reușim să-i facem pe oameni să plece acasă fericiți, atunci scopul nostru este atins”, conchide Andriano Marian, fondatorul Orchestrei Naționale de Tineret a Moldovei

Pe lângă scopul de a susține tinerii talentați și de a încuraja turismul în țară, expediția din acest an a adus în vizor subiecte ce țin de protecția mediului, sustenabilitate și reducerea consumului de plastic, iar ultima zi a fost dedicată aniversării a 30 de ani de Independență a Republicii Moldova.

Cu mesajul „Revino acasă” ne-am propus în cadrul expediției din acest an să readucem zâmbetele și speranța pe fețele oamenilor. Pe lângă susținerea tinerilor talente, în acest an am adus în discuție subiecte ce vizează protecția mediului, reducerea consumului de plastic, susținerea micilor producători și promovarea businessului de familie. Au fost șapte zile intense în care am reușit să colectăm doar emoții pozitive fiind fermi convinși că implicarea face diferența”, a subliniat AnnaKatharina Scheidereiter, CSR Manager, Kaufland România și Republica

Moldova

Retrospectiva expediției „La La Play”:

#Ziua 1– Startul expediției a fost dat la Bonjour Café, cei care au creat o insulă pariziană în inima Chișinăului.

# Ziua 2 – La inițiativa Kaufland Moldova, tinerii din cadrul Moldovan National Youth Orchestra au participat la o acțiune de salubrizare într-o zonă de agremenet din orașul Strășeni. Ulterior, au urmat surprize  muzicale pentru angajații a două companii din cadrul Zonei Economice Libere  Ungheni și anume la Fabrica de textile „Alpha Omega Confexim” și Fabrica Vinicolă „Ungheni Vin”. Seara s-a încheiat cu un concert minunat în parcarea magazinului Kaufland Ungheni.

# Ziua 3 – Orchestra a început ziua cu „Girl from Ipanema” în via de la Mircești, după care a urmat o experiență muzicală la o stație radio din timpul celui de Al Doilea Război Mondial. Ulterior, echipa „La La Play” a adus muzica bună chiar în mijlocul unei livezi de mere din satul Grozasca. Aceștia au oferit o mână de ajutor la culesul roadei, iar la final s-au delectat alături de muncitori la un picnic în sânul naturii. Tradițional, seara s-a încheiat cu un concert în parcarea magazinului Kaufland Comrat.

# Ziua 4 – După ce i-au mulțumit Annei Statova de la Gagauz Sofrasi din satul Congaz pentru ospitalitate și primirea călduroasă, echipa „La La Play” a adus muzica bună pentru copiii și bătrânii din categoriile defavorizate de la un centru social din același sat. Un flashmob muzical a fost organizat și la Direcția Situații Excepționale din or. Comrat. În premieră, Moldovan National Youth Orchstra alături de Kaufland Moldova au organizat un „Concert fără pereche” la Digital Park.

# Vizita la Muzeul Donici, lansarea terasei vinăriei Agrici, vizita în beciurile de la Mileștii Mici și admirarea celui mai frumos apus văzut în Moldova la Tronciu Wines sunt doar câteva locații unde echipa „La La Play” a adus muzica de caltiate. Expediția s-a încheiat în cadrul unui concert inedit dedicat celor 30 de ani de Independență a Republicii Moldova în scuarul Teatrul Gastronomic.

 Partener General: Kaufland Moldova #implicareafacediferenta

Parteneri Principali: Suedia, Fundația Est-Europeană, Ministerul Educației, Culturii și

Cercetării.

Parteneri Media: Diez, Privesc.eu.

Proiectul face parte din cadrul programului de granturi 2021 pentru organizațiile de

tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente