22.7 C
Chișinău
luni, aprilie 15, 2024

Tinerii din Fălești despre spectacolul social „UN DAR PENTRU TINE”

Mai mulți tineri din raionul Fălești și-au exprimat părerile despre implicarea lor în proiectul „Tinerii și tinerele pentru egalitate și nediscriminare”, datorită căruia au avut oportunitatea de a juca în spectacolul social „UN DAR PENTRU TINE”.

Proiectul „Tinerii și tinerele pentru egalitate și nediscriminare” este implementat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis”, în cadrul Programului regional „Împreună împotriva stereotipurilor de gen și a violenței în bază de gen”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat în comun de UN Women și UNFPA.

„Acest proiect mi se pare foarte interesant și distractiv, profesorii au fost foarte prietenoși și ne-au învățat multe lucruri utile pentru care le suntem recunoscători”, a spus participanta la proiect, Ana Cașula.

„Este o experiență foarte frumoasă, din momentul în care am aflat de această oportunitate mi-am dorit foarte mult să mă implic și să mă dezvolt. Înainte de premiere am emoții foarte mari, dar știu că totul va fi bine și că o să ne descurcăm”, a spus participanta la proiect, Beatrice Brașoveanu.

„Pentru un actor este important ca mesajul lui să ajungă la public, deoarece atunci când ieși în scenă trebuie să spui ceva și interesul tău este ca oamenii să înțeleagă. De altfel, ce sens ar mai avea să ieși în fața oamenilor dacă joci pentru tine. Atunci când ieși în fața publicului, indiferent de ce vârstă acesta nu ar fi este important să te acomodezi spațiului și să transmiți clar mesajul”, a spus actrița Teatrului „Eugene Ionescu”, Doina Arvat, care a jucat rolul actriței principale în spectacolul „UN DAR PENTRU TINE”.

Proiectul „Tinerii pentru egalitate și nediscriminare” încurajează implicarea tinerelor și tinerilor prin spectacolele de Teatru Social pentru combaterea stereotipurilor de gen.

#EU4GE #eu4genderequality #StrongerTogether

Acest eveniment este realizat în cadrul Programului regional „Împreună împotriva stereotipurilor de gen și a violenței în bază de gen”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat în comun de UN Women și UNFPA. Acest eveniment este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a Asociației Obștești „Institutum Virtutes Civilis” și nu reflectă neapărat opiniile Uniunii Europene, UN Women și UNFPA.

Zinaida Erhan
Zinaida Erhan
Zinaida este cea mai tânără membră a echipei Știri Pozitive. Îi place să învețe lucruri noi, să facă poze și să meargă la interviuri. Dacă ar putea, ar face câte un stand-up pentru fiecare reportaj.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente