5.5 C
Chișinău
sâmbătă, aprilie 27, 2024

Jocul video educațional e-TIC, prezentat tinerilor de la Centrul de Excelență în Energetică și Electronică

La data de 30 septembrie 2022, Centrul de Excelență în Energetică și Electronică din Chișinău, a fost gazda unei sesiuni interactive de prezentare și probare a jocului video educațional e-TIC pentru 24 de tineri, aceștia au descărcat jocul pe telefoanele mobile și au analizat modul de funcționare al acestuia.

Sesiunea cu participarea tinerilor și tinerelor de la Centrul de Excelență în Energetică și Electronică a fost moderată de membri ai echipei „URMA ta”, iar această activitate este parte a proiectului „Sprijin pentru mass-media din Moldova și eforturi inovatoare de educație mediatică”, finanțat de Agenția Suedeză pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională și implementat de Internews în Moldova, ce are ca scop promovarea dezvoltării mass-media independente și profesioniste, care oferă cetățenilor acces la o diversitate de perspective și reduce vulnerabilitatea sectorului mediatic la interesele politice și economice.

Dezvoltatorii jocului le-au explicat tinerilor cum funcționează e-TIC, specificând că este un joc special destinat tinerilor.

„Astfel de evenimente sunt necesare pentru tineri, deoarece le captează atenția fiind un joc distractiv, dar în același timp și educativ, de unde au ce învăța. Este bine ca tinerii să învețe informații din diferite domenii, pentru ca să se dezvolte pe mai multe planuri. Și decât să se ocupe cu lucruri inutile în timpul liber, acest joc educațional este potrivit pentru ei”, a menționat profesoara de matematică în cadrul Centrului de Excelență în Energetică și Electronică, Liliana Iordachescu.

Tinerii s-au bucurat de oportunitatea de a încerca un astfel de joc.

„Îmi place că în acest joc îți poți alege personajul și calitățile pe care acesta trebuie să le aibă în conformitate cu personalitatea ta”, a spus Dan Tîrsînă, anul I în cadrul Centrului de Excelență în Energetică și Electronică.

„De la activitatea de astăzi am învățat multe lucruri utile pentru mine, iar jocul mi se pare interesant și vreau să trec toate etapele să descopăr cât mai multă informație utilă”, a spus Mihai Oanța, anul I în cadrul Centrului de Excelență în Energetică și Electronică.

„Conceptul jocului este foarte bun, ne-a captat atenția de la început și ne-a intrigat să-l jucăm și să ajungem la finalul acestuia cu anumite abilități dezvoltate”, a spus Marius Caraman, anul I în cadrul Centrului de Excelență în Energetică și Electronică.

Jocul Video Educațional e-TIC poate fi accesat de pe Android, iOS și calculatoare personale și este bazat pe situații din viață și pe conținuturi ale cursului „Educație pentru media”. Astfel tinerii și tinerele au oportunitatea de a cunoaște realități legate de media, de a se dezvolta, iar aceste cunoștințe și abilități îi pot ajuta să ia decizii informate, inclusiv la nivel de comportament, și să înțeleagă beneficiile și riscurile unei vieți în care media este tot mai prezentă și mai influentă în lumea de astăzi.

Ideea-cheie a dezvoltatorilor și partenerilor acestui joc este de a încuraja comportamentele și alegerilor responsabile ale tinerilor și tinerelor în ceea ce privește mass-media prin crearea unui Joc Video Educațional e-TIC care contribuie la educația pentru media a generației tinere. Versiunea curentă a jocului e-TIC poate fi descărcată de AICI >>> https://urmata.itch.io/etic

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente